Natixis maakt mobiel bankieren makkelijker voor bedrijven

Op 02/06/14
Deel via

Bedrijven zijn lange tijd stiefmoederlijk behandeld geweest als het ging over mobiele strategieën van banken en financiële instellingen. In Frankrijk hebben Natixis Factor, Banques Populaires en Caisses d'Epargne de handen uit de mouwen gestoken.

Global Net is bedoeld voor financieel directeurs van bedrijven. Dankzij deze mobiele app kunnen ze niet alleen hun financieringen, de evolutie van de liquide middelen en de betalingen van klanten op de voet volgen, ze kunnen ook de mogelijkheden van de mobiele toestellen benutten om berichten te versturen. Een voorbeeld: alerts ontvangen.

Zo kunnen financieel directeurs met deze mobiele app  hun rekeningbeheerder contacteren via een beveiligd instant messaging-systeem. Alleen de mogelijkheid om facturen mobiel te beheren – facturen digitaliseren kan met behulp van het fototoestel – ontbreekt nog.

De app wordt meteen voor zowel iPhone als Android gelanceerd. Versies voor BlackBerry – dat in de sector nog heel populair is – en Windows Phone 8 zijn nog niet gepland.

Mobiele variant van factoring

De oplossing wordt gratis aangeboden via Natixis Factor voor klanten die al een abonnement op onlinediensten hebben, met een uitbreiding naar mobiele toepassingen (smartphone en tablet). Hetzelfde gebeurde voor de klanten via het aanbod in de andere banken zoals Banques Populaires met Creancenet en voor Facturea Net van Caisses d'Epargne, telkens met de eigen kleuren en branding.

Natixis biedt in het kader van deze oplossing voor mobiele factoring eveneens pedagogisch materiaal aan (meer bepaald multimedia). Dat moet helpen om de factoringprincipes van bedrijven beter onder de knie te krijgen.

Op het internet vind je een filmpje over mobiele factoring in bedrijfstaal: « Mettez l'affacturage dans votre poche. »