NatWest beantwoordt zijn FAQ met Vine-videoclips

Op 25/09/13
Deel via

Vine, de videoapplicatie die Twitter enkele maanden geleden lanceerde, heeft al ruim 40 miljoen gebruikers. Door dat succes komt het ook meer en meer in beeld als marketingtool die de creativiteit van de marketeers op de proef stelt, zoals blijkt uit het voorbeeld van de NatWest-bank.

Op 20 augustus bereikte Vine de 40 miljoen geregistreerde gebruikers. De app is beschikbaar voor iPhone en Android en biedt de mogelijkheid om gemakkelijk, met één muisklik, videootjes van maximum 6 seconden te maken. Dat is voldoende lang om een sterk idee te ontwikkelen en... heel wat aandacht te krijgen. Kortom, eenvoudig, goedkoop en dus de geknipte tool om een merk een grotere zichtbaarheid te geven, zoals we in een eerder bericht hebben uiteengezet.

Sommigen weten hier een bijzondere creativiteit aan de dag te leggen. Denk maar aan de Britse bank NatWest en zijn dienst klantenondersteuning op Twitter (@NatWest_Help). Antwoorden op de meest gestelde vragen van klanten doet de bank niet meer schriftelijk maar liever met een Vine-video!

NatWest is vertrokken van de vaststelling dat het vaak moeilijk is om in 140 lettertekens de verschillende stappen uiteen te zetten, om pakweg je voorkeuren voor het ontvangen van waarschuwingen te veranderen of om je te vertellen wat te doen bij frauduleuze mailings. Dus heeft de bank een lijstje aangelegd met de 20 meest gestelde vragen en diep nagedacht over de beste manier om er met beelden en in één tweet op te antwoorden.

Met zijn #Uniproof-campagne heeft NatWest een tweede stap gezet in het gebruik van Vine. Gezien het succes van de ondersteuning via Vine, realiseerde de bank ook een Vine-filmpje met overlevingstips voor studenten, bij uitstek een doelgroep die video boven tekst verkiest en humor boven een saaie uiteenzetting. Met de start van het nieuwe academiejaar in Groot-Brittannië wil het die inspanningen nog wat opvoeren. De raadgevingen beperken zich absoluut niet tot alleen het bankleven van de student, maar gaan ook over uiteenlopende onderwerpen als schoonmaken en voeding. NatWest geeft zelfs schoonheidstips!