Nog meer m-pay op Line

Op 22/03/15
Deel via

Steeds meer messaging apps doen aan diversificatie. Na Snapchat, Facebook Messenger en WeChat is het de beurt aan Line om een start-up binnen te halen, met name WebPay, een dienst voor online betalingen. Welke bedoeling heeft de Japanse uitgever hiermee?

Via Line kon je al eerder een vliegtuigticket reserveren. Eind 2014 breidde het Japanse bedrijf zijn iPhone- en Android-apps uit met een systeem voor mobiele betalingen. De inwoners van Tokio kunnen op deze manier nu al kopen bij partnermerken of geld overschrijven. Ook op het menu staat “Line Wow”, een dienst om maaltijden thuis te laten leveren, en Line Pay, waarmee je een taxi bestelt.

Waarom stoppen als je zo goed op dreef bent? Op 10 februari rondde Line Corporation de overname van WebPay af. Deze piepjonge specialist in elektronisch betalen (en eveneens een Japans bedrijf) moet Line helpen om zijn aanbod aan “life”-producten uit te breiden en meer bepaald de mobiele betaaldiensten die het bedrijf in december 2014 had gelanceerd, in samenwerking met drie banken van de archipel.

Begin februari kondigde Line ook aan dat het buiten Japan actief wou worden met pakjesdiensten. Dit soort diensten groeit snel in Zuidoost-Azië en voortaan levert het bedrijf kruidenierswaren in Thailand. Line nam ook MixRadio over van Microsoft, een streamingdienst die Nokia op zijn Windows Phone-modellen had gelanceerd. Hiermee kunnen muziekliefhebbers themakanalen beluisteren.

De mobiele app heeft nu 500 miljoen geregistreerde leden en elke maand 170 miljoen actieve leden.