Nooit zonder mijn mobieltje!

Op 13/08/14
Deel via

De helft van de klanten van Bank of America zou zijn smartphone geen dag kunnen missen. Hun koffie of deo wel! Wat leren wij daaruit?

De Amerikaanse bank heeft het rapport “Trends in Consumer Mobility Report” gepubliceerd, met veel interessante weetjes. Zo raadpleegt 31% van de klanten dagelijks hun rekening met een mobiel toestel en 82% doet dat minstens één keer per week. 91% van de respondenten vindt zijn smartphone belangrijker dan de eigen auto, de tv (76%) of koffie (60%).

Dezelfde evolutie, maar sterker, doet zich voor bij de 18- tot 24-jarigen. Zij vinden hun mobiel toestel essentieel (96%), belangrijker dan deo (90%) of een tandenborstel (93%). Dit zijn veelzeggende cijfers over de verschuiving van het bankkantoor naar mobiele terminals waar de computer niet meer meedoet in het verhaal.

“Mobiele toestellen veranderen ons leven en dat geldt ook voor onze financiën”, zegt Marc Warshawsky, senior vice president & mobile solutions executive van de Bank of America. “Al meer dan 15 miljoen mensen gebruiken actief onze mobiele app. Zij zijn elke maand goed voor niet minder dan 165 miljoen verbindingen. En het is veelbetekenend dat nu vaker met een mobiel toestel dan met een computer wordt ingelogd.”

23% van de respondenten gaat naar het bankkantoor voor de meeste transacties, maar bijna de helft (47%) vindt online bankieren (via smartphone en computer) de belangrijkste manier om de bankdiensten te gebruiken. Ongeveer twee derde van de klanten (62%) gebruikte minstens één keer de mobiele bank.

60% van de klanten is bereid om over twee jaar met hun vingerafdruk veilig in te loggen op hun banktoepassing. Dat is goed nieuws voor Apple, HTC en Samsung, die deze technologie al in bepaalde toestellen inbouwen. 32% heeft een goed oog in een irisscan en 33% vindt stemherkenning een goed idee.

Lees hier het volledige rapport gratis in PDF-formaat.