Online betalen? Liever met een tablet!

Op 03/12/14
Deel via

Een studie van het Nederlandse bedrijf Adyen levert een duidelijk beeld op van de manier waarop mensen mobiel betalen. Een tablet lijkt het meest geschikt voor duurdere aankopen.

Adyen publiceerde de resultaten van zijn nieuwste studie – “Mobile Payments Index” – die het bedrijf in oktober uitvoerde. Heel recente cijfers dus, die wij graag samen met jou analyseren.

Eerste opvallende vaststelling: betalingen met een mobiel toestel zijn nu al goed voor bijna een kwart van alle online betalingen tijdens het kwartaal (+2% op nauwelijks 3 maanden).

Azië bezet de tweede plaats op het wereldpodium: Aziaten doen 17% van hun online betalingen met een mobiel toestel. Maar de koploper is Europa, met gemiddeld 24% van de mobiele betalingen tijdens het kwartaal.

Wie zijn de uitblinkers op ons contintent? Het Verenigd Koninkrijk steekt er met kop en schouders bovenuit (41% mobiele betalingen), vóór Nederland en Spanje (26%), Frankrijk (18%) en Duitsland (16%).

Doet Europa het dan beter dan het land van Silicon Valley? Misschien niet inzake ideeën en apps, maar de cijfers voor Noord-Amerika blijven stabiel op 16,7%. En Latijns-Amerika hinkt wat achterop, met 6% tijdens het kwartaal.

Wat kopen wij zoal mobiel?

- Digitale producten betaald via computer (72%); smartphone (20%); tablet (8%).
- Fysieke producten betaald via computer (71%); smartphone (11%); tablet (18%).

Er tekent zich een trend af: voor meer waardevolle aankopen halen consumenten hun tablet of phablet tevoorschijn, want die toestellen zijn comfortabeler dan een smartphone om producten te bekijken en te shoppen.

Terwijl iOS (iPad en iPhone) wereldwijd nog steeds Android het nakijken geeft (62% tegen 38%) wint het groene robotje van Google toch terrein bij de mobiele betalingen. En snel zelfs! In het tweede kwartaal bedroeg de verhouding nog 69% tegen 31%. In Europa verloopt 8,3% van de online aankopen via Android en 15,6% via iPhone/iPad.

Volgens Pascal Burg, directeur bij Edgar, Dunn & Company, “vertegenwoordigt de mobiele telefoon in sommige landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, meer dan 40% van alle online betalingen. In 2015 worden mobiele betalingen een van de grootste uitdagingen voor de handelaars. Zij moeten hiervoor een strategie ontwikkelen en betaalsysteem optimaliseren.”