Onze 6 must-do hotspots in eigen land

Door Annelies Van Berendoncks, Op 01/07/15
Deel via

Want ook achter je hoek valt er heel wat mee te pikken deze zomer!

Waan je in L.A. of  Toronto met SPiN Belgium Summer Camp


Pingpongparty? Pingpongparty! Je vrienden verzamelen voor een partijtje pingpong in deze pop-up bar en proosten terwijl je de verliezer aanmoedigt: op dit moment de nieuwste rage in Los Angeles, New York en Toronto. Hipper kan niet. Deze zomer ook in Knokke-Heist!

Open op donderdag en vrijdag vanaf 16u., en op zaterdag en zondag vanaf 11u. Tot eind augustus.
Kustlaan 56, 8300 Knokke-Heist.
http://belgium.wearespin.com/

Jardim,  een vleugje Mexico in Antwerpen


Een exotische pop-up city garden op ‘t Eilandje, in een decor dat met zijn cactussen en vurige kleuren regelrecht lijkt overgeheveld uit Zuid-Amerika. Geniet van het origineelste fingerfood en de homemade cocktails aan de food trucks & cocktailbars, en dans de nacht in op de tonen van de resident-dj’s. Dig the summer vibes!

Open van dinsdag tot zondag vanaf 12u., tot eind augustus.
Rijnkaai 1, 2000 Antwerpen.
http://www.jardim-antwerp.be

Bruxelles Fait Son Cinéma: een beetje Cannes in de hoofdstad

13 gratis openluchtfilms op 13 verschillende plaatsen in de hoofdstad (Sint-Franciscuspark in Sint-Joost-ten-Node, Antoine Gilsonplein in Watermaal-Bosvoorde, kasteel Ter Rivieren in Ganshoren, Flageyplein in Elsene…). Dat is het concept van het rondreizende filmfestival Bruxelles Fait Son Cinéma. Vanaf  22u. kan je je lekker nestelen in comfortabele ligstoelen, een glaasje drinken en bijzondere filmparels en charmante plekjes (her)ontdekken in verschillende Brusselse gemeenten. Supergezellig! Leuk weetje: er wordt een carpooldienst georganiseerd via de website van het event. 

Verschillende locaties, van  6/7 tot 18/7 in  Brussel.
http://bruxellesfaitsoncinema.be

Ipanema brengt Brazilië naar Hasselt

In Ipanema drink je yummy cocktails  aan het zwembad (onze favorieten: de Martini Bellini (€8) en de Summer Punch (€9)), in een ambiance die de hotspots van Saint-Tropez doet verbleken. Als de nacht valt, transformeert het rustige terras tot een drukbezochte loungeclub. Catch your wave this summer!  

Elke dag open (behalve op dinsdag en zondag) van 14u. tot 2u., tot eind augustus.
Gouverneur Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt.
http://ipanema-hasselt.be

Gaston, net als bij je thuis (maar dan beter…)

Gaston, aka ‘de coolste rooftop van Gent’, staat garant voor een geweldig uitzicht over de stad, twee overdekte petanquebanen en overheerlijke biogerechten vol verse kruiden (vanaf €15 voor een gerecht). Laat je onderdompelen in een relaxte en charmante sfeer. 

Open van maandag tot zaterdag, in juli en augustus.
Wiedauwkaai 52, 9000 Gent.
http://www.gaston-gent.be

Le Jardin Suspendu, flashback naar de paradijselijke tuinen van Babylon

Het project van het ConstructLab-collectief voor Mons Invisible. Een verborgen parkje vanwaar je alles kan zien zonder gezien te worden. Een wonderlijk én gratis stukje paradijs, om een siëstaatje in te lassen, te niksen, te kletsen, insectenhotels te bewonderen, te brunchen, artiesten aan het werk te spotten… 

Alle dagen open van 10.30u. tot 18u.
Parc de l'Ancienne Boulangerie Militaire, 7000 Bergen.
http://monsinvisible.eu/