Ook Line waagt zich aan betalingen

Op 26/11/14
Deel via

Het Japanse messagingplatform is een van de meest recente sociale media dat zich op de markt van de financiële transacties stort. Welke strategie volgt het op Android en iPhone om gebruikers vertrouwen in te boezemen?

Line gaat aan zijn app voor iPhone en Android functies voor mobiele betalingen toevoegen. Nog vóór het einde van het jaar zullen de inwoners van Tokio (en daarna de hele archipel) via deze service aankopen doen en geld storten. De functie wordt samen met drie Japanse banken gelanceerd.

Line claimt dat het momenteel wereldwijd 560 miljoen gebruikers heeft. Zodra gebruikers de functie hebben geactiveerd, kunnen ze via hun Line-account gaan shoppen bij partners, maar ook geld overschrijven naar andere leden. Zo is er “Line Wow” om maaltijden thuis te laten brengen en met Line Pay bestel je een taxi via “Line Taxi”, een dienst die op Djump en Uber lijkt en in Tokio de 22.000 voertuigen van de firma Nihon Kotsu ter beschikking stelt.

En de concurrenten van Line?

Bijna tegelijk met het bericht over Line komt de aankondiging dat Twitter nog vóór 2015 een knop “kopen” gaat toevoegen, met een ingebouwde oplossing voor microbetalingen. Ook Facebook koestert gelijkaardige ambities en denkt aan een oplossing voor persoonlijk financieel beheer via het sociale netwerk en, als we de geruchten mogen geloven, via de mobiele app Messenger.

In China schrijf je ook geld over met WeChat. De app maakt het mogelijk om je WeChat-account te linken aan je klassieke bankkaart. En in Zuid-Korea ten slotte heeft Kakao Pay nu al meer dan 1,2 miljoen gebruikers.