Op sociale netwerken zeggen banken ‘dank u’ tegen dieren

Op 23/10/13
Deel via

De zeer ernstige site American Banker vertelt hoe de bank WSFS een fotowedstrijd over dieren organiseerde en hoe haar publiek op de sociale netwerken explodeerde. Meteen ook een gelegenheid om nieuwe producten in de spotlights te zetten. Het leven is aan de durvers en dat loont!

Hebben banken wel een hart? Dat probeerde WSFS Financial (WSFS) aan te tonen door de vijfde editie van zijn jaarlijkse fotowedstrijd rond huisdieren, waarbij klanten foto’s van om het even welk gezelschapsdier konden posten.

Vorig jaar werden 1.500 foto’s ingestuurd en nieuwe categorieën toegevoegd om meer mensen kans te geven om te winnen. Dit jaar liep de wedstrijd tot eind oktober. De winnaars zullen bekend zijn op 22 november en in het kantoor van Midway wordt er een feestje gebouwd.

WSFS, dat in Wilmington (Delaware) gevestigd is, ontving een indrukwekkende hoeveelheid bijzonder uiteenlopende foto’s. Van de traditionele hond tot de meest exotische beesten zoals leguanen en slangen. Het succes van de wedstrijd uitte zich ook in een arsenaal telefoontjes naar de bank om te checken of ze de foto’s wel goed had ontvangen.

Om zich een moderner imago aan te meten dat meer spoort met de smartphonegeneratie, creëerde de bank een mobiele app voor iPhone en Android. Door de app te downloaden neem je deel aan fondsenwerving voor de vereniging Delaware Humane Association.

De site American Banker publiceert een interview van Richard Wright, chief retail banking van de bank. In het interview legt hij uit dat de bank mensen wil engageren met de wedstrijd, meer bepaald wat onlineproducten betreft: “Mensen hebben een passie voor hun dieren. En wij vinden dat grappig.” Wright vindt dat het in het tijdperk van het elektronisch bankieren meer dan ooit “noodzakelijk is om een persoonlijke touch te behouden en dicht bij de klant te blijven staan”, ondanks dat virtuele gordijn.

Dit jaar verbeterde WSFS zijn mobile banking-apps, bracht het een speciale versie voor iPad uit en voerde het stortingsfuncties in door cheques te digitaliseren (een betaalvorm die nog altijd gebruikt wordt in de Verenigde Staten).