Op verzoek in het rood gaan bij Number26

Op 08/01/16
Deel via

De Duitse mobiele bank Number26 zoekt voortaan klanten buiten de eigen landsgrenzen. Ze maakt van de gelegenheid gebruik om innovaties aan haar app toe te voegen, zoals in het rood gaan op verzoek.

In maart 2015 kon je hier kennismaken met Number26. Deze Duitse bank is er trots op dat je bij geen enkele andere Europese bank zo snel een rekening kan openen: op 8 minuten. Haar doelgroep? Hippe jongeren die vaak onderweg zijn. Haar specialiteit: een rekening die gelinkt is aan een MasterCard, zonder dat je naar een bankkantoor moet stappen. Haar wapen? Mobiele apps voor iPhone en Android, die maand na maand evolueren, en een website.

Al van bij de start innoveert Number26 voortdurend, onder andere op domeinen die je spontaan associeert met de traditionele banken. Het nieuwste voorbeeld daarvan is in het rood gaan. Bij de meeste online banken wordt een transactie gewoonweg geweigerd als je rekening daardoor een negatief saldo zou krijgen. Number26 stelt zich soepeler op met een nieuwe formule om in het rood te gaan, alleen wanneer je dat nodig hebt.

Sinds 1 december vermeldt de mobiele app ook hoever een gebruiker maximaal onder nul mag gaan (de absolute limiet is € 2.000). Je kan die optie vervolgens in- of uitschakelen. Of nog beter: je bepaalt zelf het kredietplafond, afhankelijk van je behoeften. Ideaal als je de neiging hebt om te veel uit te geven.

Nog een nieuwigheid: de bank kijkt voortaan ook over de grenzen van haar thuisland, Duitsland. Ze is sinds kort actief in Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Spanje en Slowakije.