Pariti ontfermt zich over je geld

Op 16/02/16
Deel via

Deze nieuwe app wil je helpen om te sparen en ze waakt over je financiële gezondheid …

Pariti, een Britse start-up uit de fintech, ontwikkelt een schaalbare mobiele strategie. Op korte temijn wil ze de gebruiker alle instrumenten aanreiken om zijn financiële situatie te doorgronden en beter in de hand te houden. De gratis app analyseert met algoritmes de financiële stromen van klanten. De basisfuncties ervan omvatten een predictieve follow-up om tot een gepersonaliseerd evenwicht te komen tussen geplande uitgaven en een financiële marge om te beleggen. Pariti wil ook een rol spelen als schuldbemiddelaar en kredietmakelaar.

Op middellange en lange termijn zou Pariti zich op beleggingsadvies willen toeleggen. De start-up wil iedereen bekeren: als je je schuldenlast vermindert en je financieel gedrag aanpast, komt er ruimte vrij om te beleggen. Ze wil ook een soort paspoort ontwikkelen, een tool die heel nauwkeurig de financiële gezondheid van de consument beschrijft.

Pariti combineert dus functies voor financieel toezicht en analyse met advies. En dat moet voldoende zijn om voor klanten een stabiele financiële toekomst uit te stippelen.