Paymit zit Mobile P2P op de hielen

Op 25/09/15
Deel via

In juli was er Mobile P2P en nu mikt Zwitserland alweer op een ander systeem om mobiel geld over te schrijven en te betalen. Een handvol banken heeft zich al aangemeld als partners. Wij werpen voor u een blik op deze moeilijke markt.

Zwitserland mag dan al bekendstaan als het land van de banken, oplossingen om mobiel te betalen krijgen er toch maar moeilijk voet aan de grond.

In de zomer van 2014 lanceerde Swisscom de app TapIt, de eerste Zwitserse oplossing om contactloos te betalen met een smartphone. Een jaar later blijkt dat deze dienst door een gebrek aan succes ten dode is opgeschreven. Enkele dagen geleden hadden wij het hier ook over MobilePay P2P. Deze dienst werd gelanceerd door de coöperatieve bank Migros. De app, voor Android en iPhone, laat gebruikers in een uiterst soepel en eenvoudig formaat overschrijvingen uitvoeren met hun smartphone. Ze hoeven daarvoor niet eens klant te zijn bij de bank.

Maar ook de grote spelers in het Alpenland laten zich niet onbetuigd. Kijk maar naar Paymit, het resultaat van een partnership tussen het bedrijf SIX en (opnieuw) Swisscom. Met deze oplossing kunnen klanten nu al bedragen versturen en ontvangen via hun smartphone. In de toekomst zullen ze ermee ook aankopen in een fysieke winkel of online shop kunnen betalen. De eerste dergelijke transacties zijn gepland voor begin 2016.

Betaaloperator Six kan voor dit project rekenen op de steun van enkele grote banken, zoals UBS, Raiffeisen, de Zürcher Kantonalbank en de Banque Cantonale de Genève. UBS en de Zürcher Kantonalbank zijn de eerste banken die de dienst nu al aanbieden. Het gratis te downloaden Paymit is al beschikbaar voor iPhone en Android en zou ook voor Windows Phone worden ontwikkeld.

Bekijk deze video voor meer uitleg: