Payoneer, mobiel betalen voor bedrijven

Op 16/09/15
Deel via

Met de oplossingen van Payoneer om geld over te schrijven kunnen bedrijven betalingen in 150 deviezen ontvangen en zelf in de lokale munt geld van hun bankrekening halen met een mobiele app.

De doelgroep van Payoneer zijn zelfstandigen, vrije beroepen en kleine bedrijven. De onderneming die deze oplossing bedacht, is gevestigd in New York, maar ze is ook actief in Europa en Azië en ze haalde bijna 50 miljoen euro op om sneller te kunnen groeien.

Het systeem heeft alvast één verdienste, onder andere in België: ook een kleine organisatie kan wettelijk een rekening openen bij een Amerikaanse bank, daarop stortingen van Amerikaanse bedrijven ontvangen en dus de kosten voor innen van cheques vermijden. Klanten ontvangen van meet af aan ook een prepaid debetkaart (MasterCard) om betalingen te doen en wereldwijd over geld te beschikken. De mobiele app functioneert in 19 talen en geeft rechtstreeks toegang tot een overzicht van eerdere betalingen. Je spoort er ook “payoneer-vrienden” mee op om betalingen van hen te ontvangen.

De formule is origineel, omdat je betalingen in niet minder dan 150 deviezen kunt ontvangen - waaronder natuurlijk de euro - en geld kunt opnemen van een lokale bankrekening. Het hoeft ons niet te verbazen dat grote jongens als NewEgg, Airbnb, Google en Fiverr er graag gebruik van maken.

Er is al een lange weg afgelegd, zegt CEO Karen Webster in dit interview: “Wij zijn begonnen met een eenvoudige oplossing die het mogelijk maakte dat freelancers werden betaald met een prepaid bankkaart. Na een snelle groei ontwikkelen wij nu een gigantisch betaalsysteem dat bijna overal ter wereld beschikbaar is. Momenteel kan elke handelaar, vakman of bedrijf zich inschrijven en rechtstreeks ons betaalsysteem gebruiken. Ze worden betaald via een lokale bankrekening, ongeacht waar ze zich bevinden op de planeet!”