Paypal duikt op in BlackBerry Messenger

Op 21/09/15
Deel via

Instant messaging krijgt er een functie bij: op een veilige manier geld overmaken. PayPal sloot hiervoor een overeenkomst met BlackBerry voor Canada. Als het een succes wordt, volgt ongetwijfeld de rest van de wereld, maar is het ook nuttig?

Alle apps voor instant messaging lagen op de loer sinds de herfst van 2014, toen Facebook een nieuwe dienst aankondigde via zijn toepassing voor instant messaging. Messenger wordt elke maand door 200 miljoen personen gebruikt. Het was de bedoeling dat gebruikers onderling heel eenvoudig geld zouden kunnen overmaken, zonder de “omweg” langs een bankrekening. Maar een primeur was zoiets helemaal niet. In China kon je je WeChat-account al koppelen aan een traditionele bankkaart om geld over te schrijven. Ook Line voegde al functies voor mobiel betalen toe aan zijn iPhone- en Android-apps.

Het hoeft dus niet echt te verbazen dat ook BlackBerry een graantje wil meepikken in dit veelbelovende segment. In Canada gaf het bedrijf onlangs het startschot voor een grootschalige test. In eerste instantie heb je er een iPhone of Android-toestel voor nodig, Windows Phone is nog niet aan de orde. Om deel te nemen moet je je Paypal-account koppelen aan BlackBerry Messenger. Geld overmaken is slechts mogelijk als beide partijen (zowel de opdrachtgever als de begunstigde) de functie hebben geactiveerd. daarna wordt het heel eenvoudig: even klikken op het Paypal-icoontje in BlackBerry Messenger, het bedrag invoeren en de persoon identificeren voor wie het geld bestemd is.

Het goede nieuws is, dat je niet noodzakelijk over de officiële PayPal-app moet beschikken om op die manier iemand te betalen. Maar er is ook een keerzijde: PayPal-leden konden elkaar al veilig geld toesturen via … de officiële app van PayPal zelf! Waarom dan een omweg maken via een derde partij? Dat maakt BlackBerry Messenger niet alleen overbodig om te betalen, maar opdrachtgever en begunstigde moeten beiden ook een functie activeren in een app met weinig gebruikers. Wij zijn dus benieuwd of de formule buiten Canada kans op slagen heeft, hoewel de bedrijfsblog er heel enthousiast over doet.