PayPal zit nu echt overal

Op 13/05/15
Deel via

PayPal zet zijn offensief in de sector van de mobiele betalingen voort. Restaurants en bars in Frankrijk testen momenteel betalingen met de mobiele app. In het Verenigd Koninkrijk kan je in Shell-tankstations betalen met PayPal. Maar hoe zit het met de rest van Europa?

Sinds augustus 2014 betaal je wereldwijd je Ryanair-vlucht met PayPal. In de Verenigde Staten laten nogal wat cafés en restaurants hun klanten met de mobiele app betalen, dus zonder kaart. Dat is handig want PayPal is op elk platform beschikbaar: iPhone, iPad, Android, BlackBerry, Windows Phone.

In Frankrijk en de Verenigde Staten heeft de app ook buurtwinkels in het vizier. In de stad Nancy loopt sinds september 2014 een proefproject. Een dertigtal handelszaken (hoofdzakelijk bars en restaurants) maken betalen met PayPal mogelijk. Dat precies Nancy is uitgekozen, is geen toeval: de studentenpopulatie is er heel groot. De deelnemers aan de test hebben het over een eerder matig succes.

Het bedrijf uit Silicon Valley heeft er sinds kort nog een doelwit bij: tankstations. Waarom zou je nog je debetkaart in de automaat stoppen of in de shop cash gaan betalen? Shell wil zijn klanten meer service bieden door ze hun tankbeurt met hun PayPal-account te laten betalen. Dat kan rechtstreeks met de mobiele app Shell Motorist. Je houdt halt in het tankstation, selecteert de juiste pomp en zodra de transactie goedgekeurd is, kan je tanken. Het bedrag gaat van je PayPal-rekening. Je krijgt ook een complete service: een bericht dat dienst doet als ontvangstbewijs, het bedrag dat je hebt betaald en alle gegevens van de transactie.