PayTop, vlot betalen in allerlei munten

Op 21/10/15
Deel via

Net zoals Revolut is PayTop een innoverende speler die zich toelegt op rekeningen in meerdere deviezen en geldtransfers. Het Franse bedrijf mikt op reizigers en studenten. Over welke troeven beschikt het?

 Begin september presenteerden wij hier Revolut. Deze Britse start-up lanceerde een bankrekening voor globetrotters om twee doelstellingen te bereiken: een gunstigere wisselkoers bij betalingen of geldtransfers tussen verschillende deviezen en overal ter wereld online betalen mogelijk maken. PayTop zit helemaal op dezelfde golflengte.

Dit fintechbedrijf ontstond in 2012 in Frankrijk. Oorspronkelijk had het de bedoeling om de kosten bij deviezenomzettingen en geldtransfers naar het buitenland te beperken. Een beetje zoals Western Union doet, maar PayTop mikt op online en mobiele transacties. Een van de leden van de Raad van Bestuur is de vroegere Franse minister Eric Besson.

Paytop heeft nu 45.000 klanten en verwerkt 14 miljoen euro aan financiële stromen. Het bedrijf hoopt tegen eind dit jaar 100.000 klanten te overtuigen en de financiële stromen tot 30 miljoen euro op te trekken. Om dat te bereiken, heeft het bedrijf in juni zijn werkterrein van thuisland Frankrijk uitgebreid tot 104 andere landen. PayTop sloot ook een akkoord met 50.000 verkooppunten, van China tot Afrika, waar klanten cash geld kunnen opnemen.

Het aanbod? Enerzijds een rekening in verscheidene munten (euro, pond, dollar, enz.), maar er is nog veel meer.

PayTop biedt klanten:

- een kaart in meerdere deviezen van het type Mastercard, gekoppeld aan een bankrekening en een IBAN-nummer voor geldtransfers en een app om de rekening te beheren;
- geldoverschrijvingen tegen een vast tarief (maximaal 4 tot 8 euro, afhankelijk van het bedrag);
- deviezen aankopen (met thuislevering) in 87munten;
- een beltegoed aankopen om te telefoneren.

Om het aanbod aantrekkelijker te maken, lanceert de start-up een sponsoringprogramma: als je een rekening opent, ontvangen zowel jij als de persoon die jou aanbrengt 20 euro.