Phygital lab goes veggie!

Door Magali Grimonprez, Op 07/06/15
Deel via

Terugblik op de workshop Vegetarisch Koken met Catherine Blaise.

Afgelopen mei toverden we het Phygital lab enkele uren om tot een tempel voor de gezonde keuken. Bij aanvang van de workshop overlaadde Catherine Blaise de dolenthousiaste aanwezigen met tal van praktische weetjes. De verschillende vegetarische diëten, veganisme, de raw food-keuken (uitsluitend op basis van rauwe groenten of groenten die worden gekookt op zeer lage temperaturen): wie nog niet wist waarover het allemaal ging, was na Catherines uiteenzetting helemaal mee! Alle onbekende (lees: meestal verkeerd begrepen) termen passeerden de revue, onder het motto: ‘Eet lokaal en seizoensgebonden!’ 

Informeren is goed, zelf proeven is nog beter!

Lijnzaad, gojibessen, boerenkool, agavesiroop: we kregen de tijd om alle belangrijkste vegetarische producten te voelen, aan te raken en te proeven, vóór we aan de slag gingen in de keuken.

Het resultaat was een explosief en overheerlijk menu: pudding met chiazaad en plantaardige melk,  regenboogloempia’s met fijngesneden groenten en verse kruiden en courgettespaghetti en cashewnotenpesto. De beelden van dit culinair festijn vind je hieronder !