Porcelain: Moby schrijft zijn memoires.

Op 26/05/16
Deel via

Het onverwachte succesverhaal van een Christelijke geheelonthouder in de hedonistische party scene van New York in de jaren 90.

Hij was een prille twintiger toen hij dance anthems als 'Go' en 'Feeling So Real' op zijn - toen nog magere - palmares kon schrijven. Een jonge New Yorker met een droom. Zonder nagel om aan zijn gat te krabben, laat staan enige vooruitzichten om het ooit echt te maken als muzikant - de christen en geheelonthouder’s kansen leken immers klein in een scene die bekend stond om zijn drugs en losbandigheid - stortte Moby zich in de vroege jaren '90 op synthesizers en samplers.


In dit boek vertelt hij over de periode voor zijn grote doorbraak met ‘Play’. Een periode waar hij zelf op zoek is naar wie hij is. 

Meer dan over succes en geld gaat dit verteld deze artiest - één van de meest iconische van zijn generatie - een verhaal over zijn eigen geploeter en gepruts. Zonder pretentie en vol humor werpt hij een blik op de periode waarin de jongeman zijn dromen achterna ging. Iets voor de boekenplank van muziekliefhebbers.


Je kan 'Porcelain' hier kopen op Bol.com.

Vorige week verscheen nog een langspeler van Moby getiteld "Long Ambients1: Calm. Sleep". Die plaat, met 11 moody en beatloze tracks - goed voor 4 uur (!!!) aan zen muziek in totaal, is gratis te downloaden via deze link.