Porkfolio, het verbonden spaarvarken

Op 25/06/14
Deel via

Op het eerste gezicht is Porkfolio een spaarpot in de vorm van een varken zoals om het even welk ander spaarvarken. In werkelijkheid is het een veel originelere spaarpot, omdat hij verbonden is en kan communiceren met een smartphone of tablet via een specifieke gratis app.

De modus operandi is grappig, ludiek en slim. Telkens als je een muntstuk in het varken stopt, licht het op en geeft je mobiele app het bedrag weer dat in de spaarpot zit. De app vertelt je op elk moment hoeveel geld het spaarvarken heeft opgeslokt en bewaakt het ook. Wordt het spaarvarken gestolen, dan verstuurt het automatisch een alarmsignaal naar de smartphone van de eigenaar. Dat kan dankzij de ingebouwde versnellingsmeter die de bewegingen van de spaarpot analyseert.

Voor echte spaarders heeft de app een functie om financiële doelstellingen vast te leggen. Zo kunnen de allerjongsten de discipline aankweken om wat geld opzij te zetten.

Porkfolio wordt online verkocht in drie kleuren (wit, zwart of roze). In de Verenigde Staten ligt hij in de winkelrekken voor 49,99 dollar, bij ons is hij bijna dubbel zo duur: 90 euro (om hem in huis te halen, moet je spaarvarken eraan geloven)! Op de meeste onlineshops zoals Amazon vind je de Porkfolio. Een kabel om het varken op het elektriciteitsnet aan te sluiten, zit er niet bij. Met twee AA-batterijen heb je verscheidene maanden stroom.

De mobiele app is beschikbaar
op Android via Google Play en op iPhone via iTunes.