Powa beweert sleutel tot mobiel betalen te hebben

Op 25/02/14
Deel via

De Britse oplossing PowaTag wil een revolutie ontketenen op de markt voor mobiele e-commerce. Dit liedje hebben we nog gehoord. Vraag is hoeveel geloof we er dit keer aan moeten hechten...

Het bedrijf Powa Technologies haalde eind 2013 niet minder dan 76 miljoen dollar op en bereidt zich voor om de komende maanden drie tot vier keer meer te vergaren. Voorzitter en oprichter Dan Wagner wil obstakels en commissies uit te weg ruimen om mobiele transacties sneller, eenvoudiger en vlotter te laten verlopen. Hoe? Met deze filosofie: “Zie je een product? Koop het !”

Hoe werkt het? Je downloadt de app PowaTag en je scant (de barcode) van een product bij een van de deelnemende handelaars. Zodra de app het product herkent, voer je je geheime code in en wordt de transactie gevalideerd. De app (die qua veiligheid aan het 1 PCI-niveau beantwoordt) zal worden aangeboden op de meeste terminals in omloop: iPhone, Android en Windows Phone.

Wagner geeft uitleg aan Forbes: bij handelaars leeft de vraag om klanten een nieuwe ervaring te bezorgen in een winkel. “We hebben de positieve effecten daarvan gezien in de Apple Stores in de VS”, verklaart hij, waarmee hij zinspeelt op de mogelijkheid om een artikel te betalen bij een handelaar die uitgerust is met een terminal voor mobiele betalingen, zonder dat je langs de kassa moet of op de mogelijkheid om vanuit de Apple Store te betalen zonder tussenkomst van de verkopers. In tegenstelling tot de initiatieven om verkooppunten om te bouwen tot tentoonstellingsruimtes, zoekt PowaTag toenadering tot verkopers om hen opnieuw te laten meespelen zonder toe te geven aan de druk van e-commerceplatformen. Het Amerikaanse magazine denkt dat PowaTag wel eens het marktaandeel en de initiatieven van Amazon op dit vlak zou kunnen inpikken.

De site van PowaTag Buying Freedom staat online. De oplossing wordt eind februari onthuld en toegelicht op het Mobile World Congress in Barcelona. In Downing Street 10 weerklinkt handgeklap: David Cameron steunt het initiatief. PowaTag zou goed zijn voor 250 nieuwe jobs in het Verenigd Koninkrijk.