PrivatBank zet Google Glass op

Op 24/06/13
Deel via

Medio april publiceerde Google zijn API Google Mirror waarmee derde ontwikkelaars apps kunnen schrijven voor de Google Glass, de bril waarmee je het leven in augmented reality kunt bekijken. Een van de eerste merken die een gamma apps aankondigt, is de Oekraïense PrivatBank.

Is de Google Glass na de mobiele telefoon het nieuwe medium waarvoor de banken een nieuwe benadering  voor de client experience moeten ontwikkelen? Zeker is dat één bank alvast niet op het antwoord heeft gewacht en nu al verschillende bankdiensten en -functionaliteiten kan aanbieden op deze nieuwe drager.

De Ukraïense PrivatBank postte op 30 mei van dit jaar op YouTube een filmpje met een demo van de functies die ze heeft ontwikkeld: betaling van een factuur nadat je er een foto van genomen hebt met je intelligente bril, geld overschrijven in real time, een aankoop betalen in een winkel na het inscannen van de QR-code op de verpakking, bediening op afstand van een benzinepomp, opzoeken van de dichtstbijzijnde ATM, geldopvraging zonder kaart aan een ATM door identificatie via de QR-code. Alle handelingen worden vocaal aangestuurd en visueel bevestigd met de bril.

En dat is nog maar een begin. Je hoeft niet vreemd op te kijken als je binnenkort andere apps ziet opduiken, onder andere om de client experience nog te verbeteren, meer bepaald in de kantoren. De brillen zouden zowel door de klant als door het kantoorpersoneel gebruikt worden. Kantoormedewerkers zouden de info over de klant meteen zien verschijnen, waardoor ze verrichtingen sneller kunnen uitvoeren. Het is evenmin uitgesloten dat de bankier met dit systeem producten kan herkennen die de klant kunnen interesseren en ze hem op die manier makkelijker voorstellen. Zo kan Personal Finance Management (PFM) ontstaan dankzij augmented reality. Klanten krijgen aanwijzingen waarmee ze in real time beslissingen kunnen nemen over aankoopscenario’s. Reclame, promoties, affiches, enz. kunnen ook als bij toverslag geanimeerd worden met deze briltechnologie.

Nieuwsgierig? Lees dit artikel!