Pumpkin, om je vrienden te betalen

Op 18/05/15
Deel via

Met Pumpkin, een app die in Frankrijk het licht zag, schrijf je geld over. In de bruisende wereld van de “interwebs” is dat niets nieuws. Maar dit is ook een sociaal netwerk!

Eerste vraag: vanwaar de naam Pumpkin? “Omdat het leuk klinkt,” zeggen de ontwikkelaars, “in elk geval beter dan een slechte woordspeling op wallet, cash, money, of pay.En zo kunnen we onze abonnees Pump’fans noemen, echt tof!” Achter de mobiele app schuilt een jolige bende, zoveel is duidelijk. Ze hebben er ook iets op gevonden om zich te onderscheiden van hun talrijke concurrenten: “Met Pumpkin schrijf je niet alleen geld over, je deelt ook alle pakkende en mooie momenten met anderen.”

Net zoals Venmo in de Verenigde Staten positioneert Pumpkin zich als een sociaal netwerk waarmee vrienden elkaar kleine bedragen kunnen betalen. Alles is 100% gratis: je inschrijven, geld overschrijven van of naar je rekening. Alle regels van de sociale media worden nageleefd: geldoverschrijvingen via de app zijn publiek of privé en je kan aan elke transactie commentaren toevoegen. Een voorbeeld? “Bedankt voor je terugbetaling, etentje was zaterdag superlekker!” Het wordt tijd dat Europeanen de taboesfeer rond geld doorbreken, net zoals in Noord-Amerika.

Is het veilig? Ja, daar zorgt een geheime code voor. Persoonlijke informatie en transacties worden beschermd met een strikt beveiligde technologie door gegevensversleuteling. Om je bankkaart te registreren gebruikt Pumpkin bovendien een 3D-Secure procedure. De banken voerden dit in om hun klanten te authentiseren en indringers te stoppen.

De app is beschikbaar voor iOS en Android.