Punten innen aan een Mister Cash?

Op 29/03/15
Deel via

Gebruikers van kredietkaarten van Wells Fargo kunnen dollars verzamelen door te kopen. En sinds begin februari kunnen ze die cash rewards ook rechtstreeks afhalen aan een geldautomaat. Die innovatie zou nog wel eens navolging kunnen krijgen.

In de Verenigde Staten krijgen bankklanten niet zelden een cashback terugbetaald als ze iets aankopen met hun kredietkaart. Afhankelijk van je aankoop ontvang je een korting op je aankopen, meestal tussen 1 en 5%. Je krijgt het bedrag aan het einde van de maand op je rekening gestort, nadat je je maandelijkse factuur hebt betaald. Deze “virtuele dollars” gebruikt de klant meestal voor zijn volgende maandelijkse factuur of in winkels van partners van zijn bank. American Express en Discover verlenen een dergelijke korting bijvoorbeeld bij aankopen via Amazon.

Maar Wells Fargo koestert andere plannen. Eind 2014 schreeuwde de eerbiedwaardige bank van de daken hoe goed Apple Pay wel was, nu biedt ze de mogelijkheid om cash rewards te innen in haar netwerk van geldautomaten. In heel de Verenigde Staten zouden er 12.500 van staan.

Het valt misschien niet op, maar dit is een grote primeur voor het land, zo noteerde de New York Times uit de mond van Alicia Moore, hoofd van het ATM-netwerk van de bank.

Hoe werkt het? Als een klant naar een geldautomaat gaat, vindt hij daar de optie “redeem” waarmee hij, in schijven van $ 20, geld kan ontvangen, afhankelijk van het saldo van de beschikbare cash rewards. Ook de bestaande mogelijkheid om punten in te ruilen voor geschenken blijft geldig. De klant heeft de keuze.