Pyro, de ultieme houseparty DJ app van Serato uitgetest!

Op 14/05/16
Deel via

Dit is dé app voor DJ’s die even een break willen of party animals zonder DJ-skills!

Aangeduid als DJ van de avond maar meer zin om zelf te dansen? Als de bliksem de Serato Pyro-app downloaden, enkele tracks selecteren en helemaal klaar! En als jouw inspiratie op is, neemt Pyro gewoon over.

Pyro, de nieuwe app van muzieksoftwareontwikkelaar Serato, maakt DJ’en op je smartphone héél erg makkelijk. Pyro stelt met je iTunes-tracks een playlist samen en is compatibel met een Spotify Premium-abonnement, waardoor je virtuele platenkast voor je setje oneindig groot wordt. Serato is onder meer bekend voor z’n scratch software, maar richt zijn pijlen nu dus ook op party animals zonder DJ-skills of DJ’s met een day off. Vorig jaar lanceerde Spotify zelf trouwens al een vergelijkbare tool

We probeerden Pyro zelf uit en wat meteen opvalt is de strakke interface en de gebruiksvriendelijkheid. Door een track naar links of rechts te swipen wis je ze uit je playlist of sleep je ze helemaal naar boven. Onderaan je scherm verschijnen voortdurend suggesties van nummers die matchen met wat aan het spelen is, zowel BPM- als genre-gewijs. En als je playlist gedaan is, gaat Pyro gewoon door. Ons oordeel? Top-app voor (geïmproviseerde) never-ending feestjes! 
 
Pyro is gratis te downloaden - voorlopig enkel voor iOS.