RBS gebruikt “Facebook at work”

Op 04/12/15
Deel via

Sinds begin dit jaar is er “Facebook at Work” en de Royal Bank of Scotland is de eerste grote bank die dit sociaal netwerk gebruikt voor de eigen medewerkers.

Bij het publiek is Facebook nog altijd de onbetwiste nummer één, maar dat belet het sociaal netwerk niet om voortdurend naar oplossingen te zoeken om ook de bedrijven te overtuigen. Sinds begin dit jaar biedt het “Facebook at Work” aan, een versie van het openbare platform voor bedrijfsnetwerken.

Eén speler uit de financiële sector past dit sociaal netwerk toe op grote schaal: Royal Bank of Scotland. Ruim één derde van de medewerkers gebruikt het al en tegen eind 2016 zouden alle personeelsleden toegang moeten hebben.

Basisfuncties zoals een vriendennetwerk samenstellen, privéberichten versturen en “likes” toekennen, staan ter beschikking. Op termijn zou het ook mogelijk moeten zijn om meer geavanceerde functies te gebruiken, zoals apps integreren. Het grootste voordeel van Facebook at Work: ook zonder opleiding ben je er meteen mee aan de slag, want er is vrijwel geen verschil met de publieksversie.

Volgens RBS kleven er nog andere voordelen aan het gebruik van deze nieuwe tool. In groep aan een project werken gaat bijvoorbeeld efficiënter en klantenrelaties zijn vlotter te onderhouden. Bovendien is het mogelijk om goed beveiligd en snel ideeën en projecten binnen het bedrijf te delen, omdat de werkprofielen volledig losgekoppeld zijn van de privéprofielen.

“Facebook at Work” steunt op het creëren van groepen. Ze kunnen zowel openstaan voor alle medewerkers, als gesloten zijn (waarbij niet-leden alleen maar het thema kunnen bekijken) of zelfs geheim en alleen maar zichtbaar voor de deelnemers. Groepen beheren projecten, bespreken operationele aspecten of support … Een ander onderdeel is instant messaging, via tekst, spraak of video, en het is mogelijk om schermen te delen.

Ten slotte laat de tool zich heel eenvoudig bedienen, ook door de beheerders, via een terminal om de accounts van het bedrijf te beheren.