Samen wegzwijmelen in de pop-up

Op 22/10/14
Deel via

De bezoekers genoten volop tijdens de Movie Night in de Hello bank! pop-up.

Leonardo Van Dijl won met 'Get Ripped' de prijs voor beste internationale experimentele kortfilm op Outfest in Los Angeles. Tijdens de Movie Night op 17 oktober, toonde hij zijn eigen film en een selectie van zijn favoriete kortfilms, gemaakt door jonge Belgische talenten.

Onder het genot van een glas champagne vertelde Leonarde over zijn passie voor het maken van interessante documentaires en zijn inzet om jonge talenten een kans te geven.

Vervolgens werd het de hoogste tijd om de lichten te dempen. De bezoekers zochten hun favoriete plek op één van de zitzakken en het werd muisstil… Na afloop hebben we een enthousiaste bezoeker (Matthias) om zijn reactie gevraagd over de 4 kortfilms die hij heeft gezien:

 • GET RIPPED by Leonardo van Dijl ('15)

  De twintigjarige Niko slijt zijn dagen in de fitness, waar zijn wilskracht al snel wordt opgemerkt door een van de personal trainers. Hoewel de twee elkaar dagelijks zien, is er tussen hen schijnbaar geen contact. Hoe meer vooruitgang Niko maakt, hoe meer de twee verstrikt raken in een machtsspel.

   

  “Ik vond de beelden visueel echt heel bijzonder, mede dankzij het zwart/wit, dat maakt het heel fotografisch. Het verhaal is intiem, van nabij gevolgd en een beetje voyeuristisch. De oppompende geluiden dragen goed bij aan het psychologisch spel.”  

 •  

 • LILITH by Maxim Stollenwerk ('21)

  Een jonge vrouw probeert zich te integreren in de maatschappij zonder haar grote geheim prijs te geven. Ze drinkt namelijk bloed.

   

  “Een vreemde film, maar hij wist wel een heerlijk duister sfeertje te scheppen. Zinnelijk verleidend, met veel zin voor mededogen."

 •  

 • RUE ROYALE by Malko van den Borre ('25)

 • Illa en Flynn vormen een jong koppel dat zich afscheidt van de consumptiemaatschappij in een kraakpand. De stad waarin ze leven, geeft vorm aan hun bestaan en voorziet ze van alles wat ze nodig hebben. Maar het 'perfecte' leventje begint stilaan zijn charmes te verliezen.

   

  “Dweperig romantisch, maar leuk liefdesverhaal in de marge van de samenleving. Wel een beetje stilistisch, maar de vertolking van de acteurs vond ik steengoed.”

 •  

 • DO YOU KNOW WHAT LOVE IS by Leni Huyghe ('20)

   

  Een portret van deze generatie. De digitale revolutie landde midden in onze puberteit. We hebben een GSM en een computer. We zijn verslaafd aan YouTube en we hebben een sociaal leven via Facebook. We zijn al lang volwassen maar dat stellen we nog even uit.

   

  “Een beetje fragmentarisch en weemoedig verhaal, maar met enkele leuke personages. Ik vond het ook heel leuk dat ze Youtube netjes verwerkte in haar verhaal, met kleine praktische filmpjes die herkenbare of banale zaken grappig en bevattelijk maken (voor de kijker).”

 •  

  Nieuwsgierig naar andere evenementen of workshops? Ontdek ze hier!