Samsung bedenkt bank van de toekomst

Op 07/07/14
Deel via

De Nieuw-Zeelandse bank Westpac en Samsung bundelen hun kennis en gaan technologische oplossingen ontwikkelen om bankdiensten sneller en makkelijker te maken voor klanten.

Begin januari pakten Westpac NZ en Samsung Electronics NZ uit met een nieuwigheid. identificatie door de app van de bank aan de hand van herkenning door de vingerafdrukscanner van de smartphone Galaxy S5 die onder Android draait. De bedoeling? Tests uitvoeren om de functie open te trekken naar alle klanten tegen eind 2014. Door de TouchID-technologie – vingerafdrukherkenning via de home-knop – open te stellen voor de iPhone, kan de app van de bank vanaf nu ook draaien op Apple-toestellen.

Samsung, en Westpac denken al een stap verder. Ze willen de mobiele bank volledig hertekenen. In het kader van dat project zal Westpac in avant-première toegang krijgen tot de eerste terminals van het Koreaanse merk. Een kwestie van haar oplossingen en aanbod te garanderen bij de commerciële release. Die is gepland in Nieuw-Zeeland, want de kiwi’s zijn als early adopters natuurlijk tuk op nieuwe technologieën.

Westpac wil dit jaar nog de eerste en beste onlinebank van het land worden. Dat kan tellen. Veel details werden er nog niet vrijgegeven, maar de bank denkt via smartphone, tablet, verbonden horloges en smart tv’s alle bankdiensten te kunnen leveren waarvoor je je tot nu toe naar een kantoor moest verplaatsen of naar de klantendienst bellen.