Samsung Galaxy Pay komt eraan

Op 06/02/15
Deel via

Samsung, de voornaamste concurrent van Apple, wil zijn eigen “Apple Pay” en werkt daarvoor samen met partner LoopPay in de Verenigde Staten. Een eerste kennismaking met Galaxy Pay!

Je kon hier al eerder uitgebreid lezen over Apple Pay en wij hebben deze dienst, die al werkt in de Verenigde Staten, zelfs voor jou getest. In België is het nog altijd wachten op dit betaalmiddel, dat steeds meer partnerships aangaat met banken en betaalterminals, zodat het ook in steeds meer Noord-Amerikaanse verkooppunten beschikbaar is.

En wat te verwachten was, gebeurt: de grootste fabrikant ter wereld, Samsung, blijft niet bij de pakken zitten. In de Verenigde Staten maakt hij nu al betalingen via Google Wallet of Softcard mogelijk, maar de ambities liggen hoger. Sinds december weten wij dat Samsung een eigen mobiel betaalsysteem wil lanceren via het Galaxy-aanbod (smartphones en tablets).

Samsung ondertekende hiervoor rond midden 2014 een partnership met PayPal om vrijwel mondiaal een betaalsysteem aan te bieden dat gebruik maakt van de biometrische sensor van de Galaxy S5. Deze keer eist de wereldleider zijn plaats op bij de mobiele betalingen via de NFC-technologie, waarin zijn grote rivaal Apple uitblinkt.

Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas kregen wij hierover meer informatie te pakken. LoopPay, dat al intensief met Samsung samenwerkt aan de betaaloplossing, kondigde aan dat het met case-fabrikanten, zoals Trident Case, in zee gaat om zijn betaalsysteem te lanceren op twee populaire smartphones, de Galaxy S5 en de Galaxy Note 4, zoals dat nu al het geval is voor de iPhone.

Volgens de baas van Looppay, Will Graylin, zal hun technologie tegen het einde van 2015 rechtstreeks in smartphones worden ingebouwd. Dit lijkt erop te wijzen dat er gesprekken gaande zijn met het Koreaanse merk, waarschijnlijk over de toekomstige Galaxy S6 en Note 5. In een interview met Re/Code verklaarde Will Graylin in december 2014 immers dat LoopPay zal worden verwerkt in een smartphone met “massale wereldwijde penetratie”. Het aftellen naar de aankondiging van de Galaxy S6 is dus echt begonnen.