Samsung Pay binnenkort in Europa

Op 12/09/15
Deel via

MasterCard et Samsung kondigen aan dat ze een overeenkomst hebben gesloten voor het Europese continent. Samsung Pay ondergaat de volgende maanden aanpassingen. Wat weten wij daar precies over?

Heel vaak (te vaak?) staat de Amerikaanse markt in het middelpunt van de aandacht. Het klopt natuurlijk wel dat hij een proeftuin is voor twee belangrijke systemen voor mobiele betalingen: Apple Pay (dat een uitstapje maakt naar het Verenigd Koninkrijk) en Android Pay.

Samsung kiest voor een andere aanpak. In juli testte het Samsung Pay eerst op zijn thuismarkt Zuid-Korea en vanaf het begin van de herfst is Noord-Amerika aan de beurt.

En welke rol is daarin weggelegd voor Europa? Wij vernamen dat MasterCard en Samsung eind juli een overeenkomst ondertekenden om de betaaloplossing sneller dan gepland ook bij ons in te voeren.

Wat is het verschil met Apple Pay? Dit laatste systeem functioneert alleen als je over een iPhone, iPad of Apple Watch met een NFC-chip beschikt. Samsung rolt zijn betaalproduct uit voor alle soorten toestellen en zelfs de magneetstroken op kredietkaarten zijn welkom. Het kan dit voordeel aanbieden door de overname van LoopPay in februari 2015. De handelaars hoeven dus geen nieuwe terminals aan te schaffen.

In een persbericht geven MasterCard en Samsung nog enkele (schaarse) inlichtingen over hun partnership in Europa. Alvast ontgoochelend is dat er geen datum op de lancering wordt geplakt. En over welke kaarten gaat het? Samsung voert momenteel besprekingen met banken en partners. Als je een betaalkaart gebruikt die is uitgegeven door een deelnemer aan het project, dan zal je in staat zijn om je krediet- of debetkaart, je oplaadbare prepaidkaart en zelfs kaarten van kleine bedrijven te activeren.