SavingGlobal speelt concurrentie uit

Op 09/08/14
Deel via

Een andere vorm van mobiel bankieren...Vanaf nu kun je je geld ook in een ander land op een rekening zetten. WeltSparen neemt het voortouw.

In theorie mogen banken Europese burgers niet meer discrimineren op basis van hun nationaliteit. Wil je een rekening openen in een ander land van de Europese Unie? Dat kan, maar het staat de bank vrij om je te aanvaarden of niet. Alleen moet er voor die weigering een geldige commerciële reden zijn.

Sommige banken bieden al lang specifieke producten voor niet-inwoners aan. Dikwijls richten ze zich wel uitsluitend tot expats. En zoek je een mobiele app van een Franse of Duitse bank, dan is de kans trouwens groot dat je die niet vindt.

Daarom is er nu SavingGlobal. In de eerste plaats voor Duitse burgers, daarna ook voor andere Europeanen. De dienst is nu al beschikbaar onder het merk WeltSparen (om een termijnrekening te openen in een Bulgaarse of Portugese bank via distributieakkoorden. Een voorstel dat Europese banken moeilijk kunnen weigeren in die landen van de Unie die zonder enige inspanning en zonder internationale promotie toetreden tot nieuwe markten en zo bankshopping doen ontstaan.