Seylan Bank opent online kunstgalerie

Op 01/02/15
Deel via

Seylan Bank krijgt op de sociale media vaak lof toegezwaaid voor haar initiatieven. In 2014 behaalde de bank zelfs de “Best Use of Social Media”-award. Haar nieuwste originele idee om haar Facebook-pagina boeiend te houden? Een wedstrijd voor kinderen om een online kunstgalerij te openen. Een mooi staaltje innoverende e-marketing.

Plaats van actie is Sri Lanka. Op 6 december – internationale kinderdag – eindigde de “Seylan Tikiri Kids Art”, een creativiteitswedstrijd voor kinderen van 2 tot 12 jaar, die Seylan Bank in oktober had gelanceerd. Het einddoel was een online kunstgalerie om het talent van de toekomstige kunstenaars van het land in de verf te zetten. 80 werken werden geselecteerd en bekroond. De beste tekeningen worden niet alleen beloond (met een certificaat en een cadeautje), maar ook gepost op de Facebook-pagina van Seylan Bank. Daar kunnen bezoekers de artiestjes steunen en “liken” en natuurlijk ook commentaren achterlaten.

Tilan Wijeyesekera, marketingdirecteur van Seylan Bank PLC, verklaarde: “Onze bank innoveert voortdurend. Wij hebben de goede gewoonte om het talent van onze klanten – ook van de allerjongste - te tonen, net zoals wij de volgende generatie in ons land de gewoonte bijbrengen om te sparen.”

In de Daily FT zegt Wijeyesekera ten slotte: “Seylan Bank organiseert al een tijdje betrokkenheidsacties via de sociale media. Wij willen zoveel mogelijk fans de kans bieden om echt verrijkende ervaringen te beleven. Zo lanceerde de bank onlangs een nieuwe CSR-campagne (corporate social responsibility) om een weeshuis of een rusthuis te steunen.»

Een bank met een groot hart, dus.