Sixdots schakelt in hogere versnelling

Op 05/12/14
Deel via

De klanten van de grote Belgische banken – waaronder Hello bank! – zijn allemaal klaar voor mobiele betalingen. Lees hoeveel gemakkelijker je leven wordt met de nieuwe versie van Sixdots.

Tot nu toe konden alleen nog maar enkele zorgvuldig uitgekozen personen betalen met de Sixdots-app. Maar nu komt die in het bereik van alle Belgen.

Hoewel Proximus de officiële partner van Sixdots is, heeft het geen belang welk mobiel netwerk je gebruikt om toegang te krijgen tot Sixdots. En je hoeft alleen maar een Belgische bankkaart te hebben, van welke bank die is, speelt geen rol.

OK, maar hoe werkt de app? Je zal merken: eenvoudiger kan niet. Dankzij Sixdots voer je met je smartphone vier soorten betalingen uit, tot een totaalbedrag van 250 euro per dag:

1. Onder vrienden
Je bepaalt hoeveel je wil overschrijven. Je kiest een vriend. Je scant de QR-code op je smartphone, bevestigt de transactie met je pincode en het geld is overgeschreven.

2. Online betalen
Je scant de QR-code die op het scherm van je computer of je tablet komt. Je bevestigt met je pincode. En de betaling is al gebeurd!

3. In-app betalingen
Hiervoor heb je zelfs geen QR-code nodig. De gegevens van de handelaar worden rechtstreeks aan de Sixdots-app doorgegeven. Jij moet dus alleen nog maar … bevestigen met je pincode!

4. Betalen in een winkel of op restaurant
Scan met de Sixdots-app de QR-code op je kasticket of restaurantrekening. Bevestig de transactie met je pincode. En je bent klaar!

Welke voordelen biedt betalen met deze app? Nadat je je hebt geregistreerd (dat doe je maar één keer), kent de app de gegevens van je bankkaart. Je hoeft die dus nooit meer in te voeren om je aankopen te betalen en er komt ook geen kaartlezer aan te pas. Bovendien is de app compatibel met Bancontact/Mister Cash.

En er is nog meer! Vanaf 2015 kan je aan de app al je kaarten toevoegen, dus zowel je kredietkaarten als debetkaarten, ongeacht van welke bank die zijn. Ook inloggen op PC Banking doe je dan met de app (dus zonder kaartlezer). Ten slotte zal je ook je kortingbonnen en klantenkaarten in de app kunnen bewaren.

De mobiele app Sixdots is nu al beschikbaar voor Android en voor de iPhone. Mis de boot niet, de app staat nu voor je klaar!