SlideShare, een (te vaak) vergeten marketingtool

Op 20/02/13
Deel via

Van de marketingtools die samen met de sociale netwerken zijn ontstaan, is er één tool die marketeers al te vaak uit het oog verliezen: SlideShare. Dit contentgerichte sociale netwerk kan nochtans wonderen verrichten.

Volgens een onderzoek van het Content Marketing Institute en MarketingProfs gebruiken slechts 23 % van de B2B-marketeers en 7 % van de B2C-marketeers SlideShare. En toch heeft dit contentgerichte sociale netwerk niet minder dan 60 miljoen gebruikers en 3 miljard bekeken slides per maand!

De bedoeling van SlideShare – onlangs overgenomen door LinkedIn – is op het internet zowel als op uw site of blog presentaties, studies, tekstinhoud, foto’s en/of video’s te delen in de vorm van PowerPoint-documenten, Keynotes of PDF. Dit sociale netwerk past dus perfect in een contentmarketing-strategie (in 2012 zou 71 % van de bevraagde bedrijven meer contentmarketingacties gevoerd hebben dan in 2011.). SlideShare is bovendien een efficiënte meta-zoekrobot voor presentaties, de ‘YouTube voor presentaties’, zeg maar!

Waarom zou u SlideShare gebruiken?

> Om uw ranking in de zoekresultaten te verbeteren.

> Om meer verkeer naar uw website te genereren. Een succesvolle presentatie zal ongetwijfeld een klik naar uw webstek opleveren.

> Om uw profielen op sociale websites te illustreren. Sommige sociale netwerken bieden de mogelijkheid om de app SlideShare toe te voegen aan uw profiel en presentaties weer te geven. LinkedIn is daar een voorbeeld van.

> Om klanten en prospecten gratis content te geven. Content met animatie begrijpen en onthouden mensen soms beter!

> Om aan viral marketing te doen. Interessante content wordt gedeeld op en doorgelinkt naar andere sociale netwerken.

> Om leads te genereren. Er bestaan te betalen pakketten op SlideShare om leads te genereren en het sociale netwerk te integreren in een actieve commerciële benadering.

Klein technisch detail: 78 % van de presentaties op SlideShare telt minstens 30 slides, waarbij elke slide gemiddeld een twintigtal woorden telt. Het publiek op Slideshare is vooral afkomstig van zoekopdrachten op Google en sociale netwerken, maar ook van andere inhoud op SlideShare.

Klik hier om te weten hoe je content uploadt op SlideShare en je internetverkeer een boost geeft! Lees zeker ook enkele recepten om er voordeel uit te halen en 10 manieren om je te ontpoppen tot een ‘SlideShare Marketing Master’.