Snapchat lanceert Snapcash

Op 12/01/15
Deel via

Het lijkt wel een epidemie. De favoriete messaging app van de jeugd doet nu ook al aan mobiel betalen. Maar wat koop je ermee?

De Snapchat-app ging in zee met Square (een specialist in mobiele betalingen) om een oplossing uit te dokteren waarmee gebruikers naar elkaar geld kunnen overschrijven. Het resultaat van de samenwerking heet “Snapcash”.

De financiële dienst bestaat alleen nog maar in de Verenigde Staten en haalde de mosterd bij Square Cash.

Het is een app voor iPhone en Android waarmee je geld van de ene bankkaart naar de andere verstuurt, in drie stappen: je voert een bedrag in, je vult de begunstigde in en je verstuurt. De 100 miljoen actieve gebruikers van Snapchat zullen de dienst alleen kunnen gebruiken als ze over een debetkaart beschikken en minstens 18 jaar oud zijn. Deze video laat zien hoe Snapcash functioneert.Waarom Square? Omdat het hele proces goed beveiligd moest worden na de recente problemen van Snapchat dat gegevens had bewaard die zogezegd meteen vernietigd worden nadat ze bekeken zijn.

Zal dit systeem succes hebben? Die kans is reëel, denkt Jennifer Booton van MarketWatch. “De waarde van Snapchat werd onlangs op bijna 8 miljard dollar geraamd. Zijn doelgroep zijn de millenniumjongeren. Als je bij deze doelgroep een dienst introduceert, gaat die bijna meteen viraal.”

Het succes zou in de hand moeten worden gewerkt door het gebruiksgemak, de beveiliging van de gegevens en de transacties, maar ook door de aard van de applicatie. “Maar wat als het geld voor witwassen wordt gebruikt of om naaktfoto’s uit te wisselen?” vraagt Siva Narendra, de CEO van Tyfone, een specialist in mobiele transacties. Het is nog altijd wachten op het antwoord van Snapchat …