Sociaal netwerk voor beginnende traders

Op 05/10/14
Deel via

Invstr dekt een dubbele lading: app én sociaal netwerk om je eerste stappen in de beleggerswereld te zetten. Geld verliezen kan gelukkig niet met deze ludieke game die je samen met anderen speelt. Invstr maakt financiën toegankelijk voor iedereen.

Invstr werd ontwikkeld door een vroeger kaderlid van Deutsche Bank. Denk aan een app die zich halfweg tussen een game en een sociaal netwerk bevindt. Met virtuele trades voorspellen de spelers de evolutie en prestaties op de financiële markten. Je leert snel en zonder risico’s en je deelt je ervaringen met een wereldwijd netwerk van beginnende beleggers. Beschikbaar in de App Store en binnenkort ook voor Android.

De spelers hebben toegang tot de marktbewegingen en ze steunen op een netwerk van bevriende beleggers en informatiebronnen zoals de “Financial Times” en de “Dow Jones”. Om in real time toegang te krijgen tot de data moeten gebruikers 1 dollarcent per dag uitgeven (€ 0,07), 5 cent per commentaar (€ 0,035) en 99 cent (€ 0,75) voor de marktrapporten. Een jaar lang onbeperkte toegang komt op $ 94,99 of minder dan € 75.

Het is een game en dus kunnen de leerling-speculanten zich meten met andere spelers, onderling overleggen, beleggersclubs oprichten en zelfs naar gespecialiseerde discussiegroepen (“Topic Rooms”) gaan om ideeën en kennis over de evolutie van de financiële markten uit te wisselen.

Deze aanpak lijkt ons “bullish”*, maar dat had je al begrepen! Download de app hier.

 * De term “bullish” wordt gebruikt voor langetermijnbeleggers die denken dat de markt, een aandeel of een sector gaan stijgen en die nu willen kopen om later met meerwaarde te verkopen. Veelbelovend, dus kopen maar!