Speciale tablets om mobiel te betalen

Op 20/12/15
Deel via

De Finse ICT-fabrikant Aava Mobile introduceert binnenkort de eerste tablet die volledig is uitgerust voor contactloze betalingen. Goed nieuws voor handelaars?

Er is een interessante samenwerking tot stand gekomen: twee belangrijke spelers uit de sector van de digitale handel bundelen hun sterke punten. Het betreft enerzijds de Ingenico Group, een specialist in contactloze betalingen met de sterkste penetratiegraad bij handelaars, en anderzijds Aava Mobile, een toonaangevende fabrikant van mobiele tools voor de markt van commerciële professionals.

Het resultaat is een tablet met nieuwe mobiele functies voor de detailhandel. Hij beschikt over een technologie van Intel, met name Data Protection for Transactions, de eerste oplossing die volledige en geïntegreerde versleuteling van financiële en klantengegevens binnen het platform van een verkooppunt biedt.

Handelaars willen vooral een tool die tegelijk robuust en licht is en alle functies omvat. De nieuwe tablet is eenvoudig te gebruiken. Hij is uitgerust met een module voor contactloze betalingen die aan de hoogste beveiligingsnormen voldoet. Hij optimaliseert de aankoopervaring van de consument, een absolute voorwaarde voor een positieve ingesteldheid ten opzichte van de handelaar. Die laatste beschikt meteen ook over alle functies voor het beheer van een verkooppunt, inclusief klanten- en voorraadbeheer.

Voor de ontwikkeling van de nieuwe tool is de fabrikant uitgegaan van het idee dat consumenten en handelaars in alle omstandigheden transacties moeten kunnen uitvoeren, ongeacht de gebruikte tool, op elke plaats en op elk tijdstip. Met andere woorden: zowel de koper als de verkoper moet baat hebben bij de nieuwe tool. Contactloos betalen gaat sneller, omdat er geen derde partij toegang moet krijgen tot de persoonlijke gegevens van de consument. Bij een standaard betaalproces is dat wel het geval. Innoverende en eenvoudig te gebruiken betaaloplossingen moeten het voor de handelaars ook gemakkelijker maken om hun activiteiten te ontwikkelen en hun imago bij hun klanten te verbeteren.