Speel en stort!

Op 23/10/13
Deel via

Om ‘mobiele’ geldstortingen te promoten, ontwikkelde de Bank of Hawaii een spelletje op Facebook en Twitter. Over de Bank of Hawaii hoor je zelden praten. Nochtans werd deze bank verkozen tot 2de beste bank in de Verenigde Staten door het magazine Forbes in de ranking van ‘America’s Best Banks 2013’. Een van de prioriteiten van de bank: haar klanten innoverende oplossingen aanreiken waarmee ze veilig toegang krijgen tot allerlei diensten, waar en wanneer ze dat willen. De sociale media en mobiele bankdiensten komen duidelijk in het vizier.

Jongste initiatief: promotie bij klanten van het storten van geld via smartphone of tablet, een functie die sinds eind augustus beschikbaar is (gewoon door een foto te nemen van een cheque; lees hierover ons artikel ‘Klik en ’t is betaald’. En alles loopt via het spelletje ‘Say Deposit’ op Facebook en Twitter (@BankofHawaii #SayDeposit). Een buitenkans ook om het publiek op de sociale media te laten groeien, want om te spelen moet je de pagina natuurlijk ook liken.

Een speler selecteert een van de 12 spaarvarkens waarvan de inhoud varieert van 250 tot 1.000 dollar. Er verschijnt een cheque die je moet storten op een rekening via een smartphone en dat gaat volgens hetzelfde procedé als een gewone storting. Spelers met dezelfde score maken extra kans om spaarvarkens te selecteren en hun winst dus te verhogen als ze uitgeloot worden op het einde van de week. Per week kunnen spelers maximaal 1.000 dollar winnen. De hele actie liep drie weken lang, van 23 september tot 13 oktober. Een van de deelnemers ging ook naar huis met een superprijs van 1.000 dollar. Met deze actie kreeg de Bank of Hawaii er duizenden fans bij (het exacte cijfer is nog niet bekend), maar ze promootte ook en  vooral op een heel goedkope manier de nieuwe service van de bank.