Stujobs, de Tinder van de studentenjobs

Op 07/07/16
Deel via

Heb je voor deze zomer nog geen vakantiejob? Geen paniek, met de Stujobs-app is dat zo opgelost! En zelfs vlak in je buurt …

Als je vroeger als student een vakantiejob zocht, moest je liefst al in januari beginnen cv’s rond te sturen. Maar in januari weet je natuurlijk nog niet of je tweede zit zal hebben, wanneer je met vrienden op vakantie kan gaan of gewoon hoeveel tijd je aan een vakantiejob kan besteden. Het is ook niet makkelijk om een baantje te versieren als je niet weet welke bedrijven naar iemand op zoek zijn of voor welk profiel ze een vacature hebben. Maar dat was vroeger. Want nu is er Stujobs!

Een app om een job te vinden …

Stujobs is ruwweg de Tinder van de studentenjobs. De app brengt potentiële werkgevers en jobstudenten rechtstreeks met elkaar in contact. Je downloadt eerst de app, die je vindt op Google Play of in de App Store. Dan moet je je inschrijven en aangeven waar (stad, postnummer) en wanneer (dag van de week, ’s avonds, in het weekend, tijdens de vakantie) je wil werken. Je kiest ook hoe vaak je een Stujobs-bericht wenst te ontvangen: als er een nieuwe vacature komt, elke dag of elke week. Ben je bereid om in meerdere steden te werken? Dan maak je een fiche per stad op. Vervolgens vraagt de app je om een cv in te vullen.

Stujobs heeft het voordeel dat je jobaanbiedingen voor jouw streek ontvangt. En je kan werken waar en wanneer je wil! Enkele uren of enkele dagen: het kan allemaal. Morgen of over drie dagen. Als je dan een jobaanbieding ontvangt, kan je die met één klik aannemen of weigeren. Uiteraard heeft de werkgever het laatste woord. Hij beslist welke jobstudent het contract krijgt van alle studenten die waren ingegaan op zijn jobaanbieding.

Het handige is: Stujobs beperkt zich niet tot de zomer. Je kunt de app het hele jaar door gebruiken. 

… een app om je arbeidsprestaties bij te houden

Let op dat je niet té enthousiast wordt: studenten mogen maar een bepaald aantal dagen per jaar werken! Momenteel ligt het maximum op 50 dagen per jaar (of 400 uren). Werk je als student toch langer, dan heb je geen recht op verlaagde socialezekerheidsbijdragen en daalt je zakgeld fors!

Vanaf één januari van volgend jaar worden de arbeidsprestaties van een student niet meer in dagen, maar in uren uitgedrukt. Studenten kunnen dan maximaal 475 uur per jaar werken.
Hou ondertussen je gewerkte aantal uren en dagen bij met een app: Student@work–50days.