Succes voor onze “Live Chatsessie Job Days”

Op 25/03/14
Deel via

Op 18 juni organiseerde BNP Paribas Fortis haar eerste LiveChat-sessie in het kader van de JobDays. Dit eerste experiment op de pagina Mijn Job BNP Paribas Fortis kende een groot succes en zal binnenkort worden herhaald op grotere schaal. Feedback over dit evenement.

Primeur! Op 18 juni praatten twee wervingsverantwoordelijken van BNP Paribas Fortis, Ruth en Yannick, twee uur lang, van 17 tot 19 uur, met een dertigtal personen die geïnteresseerd waren in een carrière bij de bank.

Concreet kregen alle deelnemers de kans om hun vragen te stellen, rechtstreeks via de chat of op het prikbord van de Facebook-pagina Mijn Job BNP Paribas Fortis, via een applicatie die speciaal voor de gelegenheid getooid was in de kleuren van de bank. Veruit het meeste succes had de chat, op het prikbord werd geen enkele vraag gepost. Vooraf konden de deelnemers zich inschrijven op de Facebook-pagina – wat door 32 personen werd gedaan, waarna ze op de dag van de sessie een herinneringsmail ontvingen. Meteen zagen ze ook een foto van hun twee gesprekspartners. Uiteindelijk namen aan de sessie 30 mensen deel, van wie enkele zich niet vooraf hadden ingeschreven. Enkele mensen die wel waren ingeschreven, hebben uiteindelijk niet deelgenomen.

Om deze LiveChat te promoten, werd een speciale communicatie uitgewerkt: Facebook Ads, community management, advertenties op de corporate Facebook-pagina’s van de bank (BNP Paribas Fortis Belgique/BNP Paribas Fortis België).

Met deze LiveChat wilde BNP Paribas Fortis niet alleen volledige informatie verstrekken over haar wervingsprocedure en de Job Days die ze zowat overal in België organiseert, maar ook bewijzen dat ze zich transparant opstelt tegenover de kandidaten.

Heel binnenkort zullen nog andere LiveChats worden georganiseerd op grotere schaal. Ze zullen ook langer duren en er zullen meer dan twee wervingsverantwoordelijken klaarstaan om de vragen van de kandidaten te beantwoorden.