TagTagCity bereidt zich voor op mobiel betalen

Op 20/06/14
Deel via

Binnenkort kun je je identiteitskaart of tickets van een voorstelling in je gemeentelijk cultuurcentrum betalen met de nieuwe betaalfunctie die ontwikkeld werd door het Belgische TagTagCity.

TagTagCity is een dienst die gespecialiseerd is in de promotie van cultuurcentra en handelszaken op mobiele toestellen. Sinds de lancering in 2012 kleven er honderden rode stickers met het TagTagCity-logo op uitstalramen van winkels en cultuurcentra, eerst in Knokke en nu ook in Brussel. De bedoeling? Smartphonegebruikers de kans geven om op die plaatsen toegang te krijgen tot informatie en mobiele sites.

Sindsdien is TagTagCity sterk gegroeid.
Het telt nu al 185.000 points of interest en 7.000 deelnemende partners. En het potentieel van TagtagCity blijft enorm, want geschat wordt dat 90 % van de kleine winkeliers nog geen website heeft, laat staan dat die aangepast is aan mobiel gebruik.

Het bedrijf ontwikkelt ook een service voor gemeenten via het grootse project ‘smart cities’ in samenwerking met Belfius.
Het partnership wordt nu uitgebreid met de lancering van een mobiele app waarmee je betalingen kunt uitvoeren van concert- of andere tickets in een cultuurcentrum, een zwembeurt in het gemeentelijke zwembad of je identiteitskaart. De app geeft ook nuttige tips zoals de openingsuren van het gemeentehuis, de afvalophaalkalender en wegenwerken. Het initiatief is gekoppeld aan de Bancontact-app die sinds 15 mei beschikbaar is voor Android en iPhone. Om te betalen volstaat een code.

Alles loopt dus gesmeerd voor het bedrijf dat opgericht werd door de twee Brusselaars Olivier Poulaert en Geoffroy Simon. Eind juni nodigde Facebook hen uit om hun project in Californië te komen toelichten. Het sociale netwerk is namelijk op zoek naar manieren om te innoveren in de zogenaamde ‘SoLoMo’-oplossingen (social, local, mobile). Poulaert en Geoffry tekenden ook voor een start-up in de toeristische sector,
Bed&Brussels, een lokale speler die qua concept dicht aanleunt bij Airbnb.