TD Bank mikt op sociale communicatie

Op 23/07/14
Deel via

TD Helps is een online sociale gemeenschap. Doel: vragen van TD Bank-klanten beantwoorden en financieel advies geven. De nieuwste communicatietrend, het einde van de kantoren ?

Efficiënt communiceren met klanten is voor banken een echte uitdaging in het digitale tijdperk. De tijd dat je je bankier gewoon opbelde of langsging in het kantoor, is voorgoed voorbij. TD Bank, gevestigde in New-Jersey, creëerde TD Helps (letterlijk: “TD Bank helpt u”).

TD Helps is een online gemeenschap waar iedereen een vraag kan stellen. Vragen over elk bancair of financieel onderwerp. De antwoorden komen van specialisten van de bank of van andere klanten.

De relatiebeheerders van de bank komen pas in actie wanneer een vraag niet openbaar mag gemaakt worden om vertrouwelijkheidsredenen. Het antwoord wordt dan opgesteld door een agent en binnen 24 uur gemaild naar de klant. Vóór de publicatie gebeurt er een validering en certificatie. Dat maakt TD Helps veiliger en meer betrouwbaar.

Vinoo Vijay, marketingverantwoordelijke van de bank: “een gewoon communicatieplatform is niet nuttig. Echt zinvol is een authentiek en relevant antwoord. Wij gebruiken de technologie niet om te scoren, maar om te helpen. Bedrijven onderscheiden zich vandaag door hun grondige kennis van technologieën en door wat ze de klant concreet kunnen bieden.” De community blijft momenteel beperkt tot een internetsite, maar niets belet dat TD Bank ook mobiel kan gaan. Misschien met een mobiele internetsite of met een app.

De kantoren sluiten en kiezen voor een exclusieve onlinerelatie met de klant is momenteel niet aan de orde, aldus Vinoo Vijay: “De nood aan kantoren en krachtige bankautomaten verdwijnt niet van vandaag op morgen. Net als de behoefte aan een gesprek over je bankrekening met een mens van vlees en bloed, in een kantoor of aan de telefoon.” TD Bank wil een multichannel-ervaring creëren. Van muur tot mobiel. Want de bank wil overal zijn waar haar klanten zijn. Ook in de kantoren...