TEB start met bank op smartwatch

Op 22/06/14
Deel via

In Turkije breidt TEB zijn aanbod uit op de wearable devices met een mobiele app die bedoeld is voor het Galaxy Gear 2-horloge van Samsung.

Op 6 mei pakte de afdeling voor financiële dienstverlening van de Turkse bank TEB (een dochter van de groep BNP Paribas) uit met de allereerste app voor mobiel bankieren die bestemd is voor het verbonden polshorloge Galaxy Gear 2 van Samsung, een markt die de Zuid-Koreaanse speler momenteel domineert. Het nieuws komt er zes maanden na de lancering van de eerste financiële app van de bank voor Google Glass, de verbonden bril van Google.

Met deze innovaties eisen TEB en BNP Paribas een deel van de koek op in de zogenaamde ‘wearable’ technologieën, een innovatieve niche die tegen 2015 zal boomen,
zo blijkt uit een recent onderzoek van Pew Internet Research in de Verenigde Staten. De markt wordt geschat 30 miljard dollar volgens een onderzoek van Wearable World.

TEB koos voor twee perifere toestellen om de apps te ontwikkelen. Aan de ene kant  de Google Glass, waarbij het principe berust op spraakopdrachten en sensoren om bijvoorbeeld een agentschap of geldautomaat te vinden. Met de app voor het horloge kun je dan weer je rekeningen checken (meer bepaald de saldo’s), je agentschap opbellen en de beurskoersen volgen.

TEB is niet de enige instelling die belangstelling heeft voor het horloge van Samsung. Zoals je ziet in
dit filmpje sloot PayPal een partnership met de constructeur om transacties te authenticeren via de vingerafdruksensor van de Galaxy S5, maar ook voor de draagbare toestellen Galaxy Fit en Galaxy Gear 2. Je hoeft je telefoon dus niet eens meer uit je zak te halen, betalen doe je voortaan gewoon met je pols. Ook andere bankinstellingen of financiële spelers zitten kort op de bal zoals we al schreven in een vorig artikel.