The Hook: het juiste product voor de juiste klant

Op 27/05/13
Deel via

Beeld je een combinatie in van Google AdSense, Google AdWords en Google Analytics specifiek voor de banksector. Een tool die banken helpt om hun mobiele verkeer en webverkeer op een slimme manier uit te spelen door de juiste producten aan te bieden op basis van behoeften die ze op tijdstip T detecteren bij de klant. Die tool bestaat! Zijn naam: The Hook.

Banken en financiële instellingen hebben het internet te vaak beschouwd als een bron van uitgaven in plaats van inkomsten. Het resultaat: dikwijls merk je, ook vandaag nog, dat webpagina’s van banken reclame bevatten over hun nieuwste producten in plaats van gerichte promoties voor mensen die hun site bezoeken. Nochtans is niets vervelender dan reclame krijgen voor een product dat je niet nodig hebt.

Op basis van die vaststelling is Stewart Chen, CEO van Perfectsen, aan de slag gegaan om The Hook te ontwikkelen. Een cross-sellingplatform met originele filtermogelijkheden voor campagnebouwers. Naast (traditionele) criteria als leeftijd, geslacht, inkomen, rekeningsaldo, producten en diensten, bevat The Hook ook het soort transacties die de klant uitvoert en zijn ‘levensstijl’ die bepaald wordt op basis van zijn uitgavenprofiel.

Dankzij het soort gegevens dat The Hook verzamelt, kan de bank iemand identificeren die op het punt staat om een auto of een huis te kopen, iemand die vaak naar het buitenland gaat, enz. Zo kan de bank haar aanbod heel nauwkeurig afstemmen op haar klanten.

The Hook gaat nog een stapje verder in de zoektocht naar en de nauwkeurigheid van gegevens. In zijn PFM-tool (beheer persoonlijke geldzaken) kan de klant doelstellingen vastleggen. Doelstellingen waar je als bank veel van opsteekt. En alles kan geïntegreerd worden in de campagnes via de onlinediensten van de bank, maar ook op de bedrijfswebsite.

Met zo een personaliseringstool kun je elke klant anders benaderen (en informeren) afhankelijk van zijn  verwachtingen en behoeften. Anders gezegd: met The Hook haal je de stelling onderuit dat het internet meer kost dan opbrengt. Time to cash.

Filmpje over The Hook Meer weten