Top 10 van de beste vrienden (1/2)

Door Magali Grimonprez, Op 13/04/15
Deel via

Sommige van je beste vrienden ken je al van in de kleuterklas. Andere doken ooit toevallig op in je leven en zijn gebleven.

Je liep ze tegen het lijf in de Mc Donalds, na een mislukt examen of tijdens een nogal wild avondje uit ... Jaren later zijn ze er nog altijd, een vrolijke bende die er altijd op een of ander manier bij is. Vind je ze terug in onze top 10? Hier volgen alvast de eerste vijf vrienden die je voor geen geld zou willen missen!

1. De BFF: Best Friend Forever

Je kent elkaar al eeuwen. Je wilde alleen hem of haar naast je op de schoolbanken. Je knikkerde samen op de speelplaats, hebt elkaar getroost bij jullie eerste liefdesverdriet. Toen je ouders jou voor het middelbaar in een andere school inschreven, heb je je koffers gepakt en gedreigd naar de buren te verhuizen. Jaren zijn verstreken, maar de tijd heeft geen vat op jullie vriendschap. En ook al heeft het leven jullie op een totaal verschillend spoor gezet, je weet dat je altijd bij je BFF kunt aankloppen als jouw puber op zijn beurt dreigt zijn koffers te pakken. 

2. De spetter

Tijdens een avondje stappen trekt je knappe vriend of vriendin alle blikken naar zich toe. Op restaurant slooft de kelner zich voor hem/haar uit, terwijl hij jouw bestelling gewoon vergeet. Wanneer je in een boetiek dezelfde jeans vraagt, maar "een maatje groter alsjeblieft", zie je dat de verkoopster een glimlach niet kan onderdrukken. Soms heb je hier even genoeg van. Dan zou je hem/haar gewoon uit je adresboek willen schrappen. Maar dan beslis je de positieve kant van de dingen te zien: jullie raakten nog binnen op die volledig uitverkochte supergave VIP-night, alleen jullie twee, om nog te zwijgen van de gratis biertjes die de bartender onder jullie neus schoof. Bovendien herinnert die knappe vriend of vriendin je eraan dat zelfs de mooisten er niet uitzien 's morgens, een beginnend buikje kunnen hebben of cellulitis die anders netjes gecamoufleerd zit.

3. Meneer/mevrouw Allesweter 

Je zag hem/haar voor het eerst tijdens een quiz bij je neef, waar je geïntrigeerd raakte door de snelheid waarmee hij/zij op alles kon antwoorden (en nog juist ook). De geboortedatum van Napoleon, de kleur van de verlovingsring van Lady Di of de echte naam van Slongs Dievanongs, hij/zij wist het allemaal. Je vriend of vriendin neemt als een spons alle info op en vindt het zelfs leuk om te studeren. Handig wanneer de verkoper van flatscreens je om de oren slaat met 4K en buigingsgraden. Of wanneer je je compleet vastrijdt bij het vergelijken van de tarieven van telefoonoperatoren. Eén telefoontje, en het is geregeld: er wordt zelfs een excelbestand voor je opgemaakt om de roamingtarieven te vergelijken, je hebt alleen nog te kiezen!

4. Je vriend(in) de geek

Hij/zij gaat helemaal op in zijn/haar fantasywereld en is de hele dag bezig met computers. Dankzij je lievelingsgeek heb je Dungeons & Dragons leren spelen, citeer je de belangrijkste replieken uit Lord of The Rings en ben je erin geslaagd zelf de oplader van je portable te herstellen. Dus ja, wanneer jullie iets gaan drinken is zijn/haar favoriete spelpersonage er altijd bij, al is het in stand-by, maar dat weegt niet op tegen de buien van slappe lach en andere zalige momenten wanneer jullie samen bingekijken naar Terminator en Back to the Future.

5. De schuchtere aanbidder/aanbidster

Hij/zij hield zielsveel van je. Heel lang. Hartstochtelijk. Hij/zij heeft gedichten voor je geschreven, zijn/haar optreden tijdens de eindejaarsshow aan jou opgedragen, maar het mocht niet baten: voor jou was hij/zij altijd een vriend(in), niet meer dan dat. Met de jaren heeft hij/zij het begrepen, maar in zijn/haar blik bespeur je nog steeds een soort blijvende bewondering, die je ego een beetje streelt. Dus heb je geleerd om niet oeverloos uit te wijden over je liefdesperikelen. Maar in nood kun je altijd op zijn/haar schouder uithuilen, en dat is fijn om te weten.

Ontdek hier de rest van onze top 10.

Omdat jouw vrienden ook onze vrienden zijn, nodigen wij je uit om ze te sponsoren zodat ook zij deel kunnen uitmaken van het Hello universum. Gebruik dezelfde mobiele bankdiensten en profiteer van dezelfde muzikale ervaringen, promoties en wedstrijden die Hello bank! zo uniek maken… en dat onder vrienden!

Elke vriend(in) die member wordt, krijgt 25 euro. En jij als sponsor natuurlijk ook! Is het leven niet mooi?Word sponsor van je vrienden