Union Bank brengt kinderen PFM bij

Op 27/06/14
Deel via

Je geldzaken mobiel beheren is hot. In die mate zelfs dat het niet alleen volwassenen bezighoudt. Union Bank lanceerde zopas een app specifiek voor kinderen.

Union Bank, een bank uit San Francisco, heeft interesse voor het jonge publiek, haar toekomstige klanten. In samenwerking met uitgever Mutual Mobile, dat al tekende voor de andere mobiele apps van de bank, ontwikkelde Union Bank in amper negen weken een app van het type PFM (Personal Finance Management). De nieuweling werd Yuby gedoopt.

De app werd
gelanceerd op 17 april 2014. Eerst werd hij aangeboden aan de klanten van de bank, maar later zal hij ook beschikbaar zijn voor het grote publiek. Het doelpubliek van de app: kinderen tussen 8 en 12 jaar.

Het principe: het hele gezin –in de eerste plaats de
kids – samenbrengen rond een app om in real time geldzaken te beheren. De app is op kindermaat geschoeid, want voor bepaalde taken krijgen ze een beloning. Er zit ook een overzicht van de activiteiten in en een lijst met de transacties. Met de ‘wensenlijst’ kunnen ze de prijzen van de voorwerpen die ze willen kopen vergelijken met het geld dat ze bijeen sparen door kleine klusjes op te knappen.

Willen de kinderen echt geld sprokkelen, dan moet ze van Yuby overschakelen op de echte bancaire app van hun ouders. Het is in de eerste plaats de bedoeling om al op jonge leeftijd vertrouwd te raken met geld en als het even kan ook in gezinsverband. Vandaar dat het bovenal een visuele ervaring is zonder al te ingewikkelde literatuur.

De mobiele app is gratis beschikbaar. Je kunt hem downloaden vanuit Play Store voor
Android en op iTunes voor iPhone en iPad.