Universele betaalknop bij Makro

Op 29/02/16
Deel via

​Op MakroShop.be, de online shop van Makro, staat voortaan een “universele betaalknop” voor online aankopen. En hij functioneert op alle soorten toestellen.

 

Eén van de verklaringen voor het succes van online shopping is dat je uiteindelijk zelf kiest via welke tussenpersoon je wil betalen. Makro is zich daar goed van bewust. Het wil zijn concurrenten de loef afsteken met een vlottere betaalprocedure (je hebt geen kredietkaart nodig) ) en een optimale beveiliging. Makro ging daarvoor aankloppen bij een goed beveiligde online betaalservice, Sofort Banking. Het is de bedoeling om klanten een universele betaaloplossing aan te bieden.

Boeken, huishoudtoestellen, tuingerief, kantoormateriaal, multimedia, … : in de online catalogus van MakroShop zitten meer dan 100.000 producten. Om te betalen heb je de keuze uit drie mogelijkheden: een kredietkaart, Bancontact/MisterCash of Sofort. Deze laatste optie zorgt ervoor dat je overal in Europa kan betalen en Makro zelf registreert of bewaart je gegevens niet.

De gebruiker klikt op de Sofort-knop en kiest zijn land en zijn bank. In het login-gedeelte van het formulier logt hij vervolgens in met zijn gewone bankgegevens. De versleutelde gegevens gaan naar de bank. De betaling ondertekenen en uitvoeren kan alleen maar met een bevestigingscode die de klant aanmaakt met behulp van de kaartlezer van de bank. Met andere woorden: online betalen is even eenvoudig en veilig als … online geld overschrijven. Makro en Sofort blazen het vertrouwde systeem van bankoverschrijvingen dus nieuw leven in. Zodra de transactie aanvaard is, kan de bestelling worden bevestigd.