Urban Crafts geeft creativiteit een boost

Op 18/06/15
Deel via

Creatieve makers en Hello bank! slaan de handen in elkaar voor meer co-creatie

Zelf bedacht, ambachtelijk gemaakt

Urban Crafts is 'the network to be' voor creatieve makers die hun eigen ontwerpen op ambachtelijke wijze vervaardigen. 

Het werd in 2010 door Trendwolves opgericht in Vlaanderen als platform voor creatieve makers, en groeide uit tot een interactief online én offline netwerk dat vanaf dit jaar ook in Wallonië actief is. De kracht van Urban Craft is dat het makers van verschillende achtergronden (technici, ontwikkelaars, ontwerpers, kunstenaars ...), die met verschillende technieken en materialen werken, met elkaar in contact brengt om ervaringen uit te wisselen, kennis te delen en co-creatie te stimuleren.

Elk jaar worden nieuwe makers gekozen om het netwerk uit te breiden. Die nieuwkomers nemen deel aan de jaarlijkse wedstrijd met een idee dat ze met hun eigen middelen en in hun eigen tempo uitwerkten. De winnaar sleept een te gekke reis in de wacht. Een ticket voor het 'Burning Man'-festival in Verenigde Staten, bijvoorbeeld.

Voordelen voor de makers  

• Geestesgenoten ontmoeten met een brede waaier aan vaardigheden en interesses 
• Ideeën, knowhow en ervaringen uitwisselen
• Deelnemen aan co-creatieprojecten 
• Leren hoe je je eigenheid uitspeelt
• Een video om je individuele project te promoten
• Zichtbaarheid op de website en de sociale netwerken van Urban Crafts (30.000 volgers)

Hello bank! gaat volop voor co-creatie

Innovatie en co-creatie zitten stevig verankerd in het DNA van Hello bank! Voor Hello bank! heeft innovatie echter niet alleen te maken met de ontwikkeling van technologie of gedrag. Ook dingen op een andere manier bedenken, is innoveren. Bij Hello bank! zijn we van mening dat de gebruikers zelf het beste antwoord op hun behoeften kunnen bedenken. Daarom geven we hen niet alleen de kans om te zeggen wat ze denken. We geven hen de middelen om hun eigen idee uit te werken. 

Aangezien de visie van Urban Crafts perfect aansluit bij die van Hello bank!, ondersteunt de bank Urban Crafts sinds enkele maanden door de crafters de kans te geven om samen te komen en samen te creëren. Die samenwerking met Urban Crafts zal voor enkele mooie nieuwe projecten zorgen. Vanaf eind deze week verneem je er meer over!

Ben je zelf al bezig met craften? Wil je meedoen met Urban Crafts? Schrijf je in op urbancrafts.tv.

Facebook