Verkopen met mobile banking

Op 29/10/14
Deel via

Mobile banking is een onontgonnen goudmijn voor financiële instellingen die commerciële boodschappen willen verspreiden. Jim Marous, uitgever van het Digital Banking Report, legt uit hoe ze dat moeten aanpakken.

1. Iedereen is onderweg, pas je dus aan
In een rapport van de groep Mapa staat te lezen dat financiële instellingen stilaan producten en diensten via mobiele applicaties beginnen te verkopen. Maar dat kan alleen maar lukken als hun website responsief ontworpen werd, zodat hij geschikt is voor kleinere schermen, of als ze hun mobiele applicaties herschrijven. Het populairste en gemakkelijkste product om via mobile banking te verkopen, is nog altijd een spaarrekening. Om ze te openen is volgens Jim Marous soms één klik voldoende. Kortom, hét trucje om via mobile banking te verkopen bestaat erin om wat al werkt aan de behoeften van de technologische nomaden aan te passen.

2. Verbeter de aankoopervaring
Jim Marous stelt vast dat veel banken, zoals Citibank, interactieve banners gebruiken waarmee je vanaf een mobiel toestel rechtstreeks een lening kan aangaan, een kredietkaart bestellen of een verzekering afsluiten. Zo’n banner is daar goed voor geschikt en niet opdringerig. In Duitsland gaat Postbank een stap verder, met een simulator vanaf de mobiele pagina. Als klanten enkele vragen beantwoorden, vinden ze snel een product dat bij hen past.

3. Laat al bij de identificatie een advertentie zien
De techniek heet “Pre Login Mobile App Sales Experience”. Via de loginpagina van de bank of in de mobiele app wordt een banner getoond die naar een pagina leidt om je in te schrijven (dit kan ook bij het uitloggen). Twee voorbeelden maken dit duidelijk. SEB in Zweden biedt een kredietkaart aan wanneer je inlogt met de mobile banking app.
Bank of the West plaatst op de loginpagina een aantal banners die doorlinken naar video’s (met uitleg over een verzekering, bijvoorbeeld) of die je laten bellen naar je bankkantoor voor meer informatie over een aangepaste autolening.

Lees de samenvatting van het rapport van Jim Marous op de website The Financial Brand.