Vijf insider tips voor slimme trips

Op 04/07/18
Deel via

Dringend toe aan een break, maar helaas krap bij kas? Met een beetje zoekwerk en de volgende tricks sta je morgen in New York, Londen, Berlijn, Boedapest of Madrid zonder je spaarvarken te kraken.

Citytrippen is hot, zoveel is zeker. Helaas durft het totale budget voor je verblijf nogal eens oplopen. Behalve als je rekening houdt met de volgende city hacks.

Stay on a budget in NY

Wie droomt er nu niet van New York? Als je eenmaal een ticket gescoord hebt, rest je de zoektocht naar betaalbare logies. Geen sinecure in de Big Apple: hotels zijn er vaak peperduur. Voor het beste overzicht van alle beschikbare verblijfsformules surf je naar tripping.com, een webtool die alle mogelijkheden op diverse andere platforms scant op basis van de criteria die jij ingeeft. Hotel, appartement, b&b, huis… Aan jou de keuze!

Eat on a budget in London

De Britse hoofdstad is helaas niet de budgetvriendelijkste. Toch kun je er voor een beperkt budget eten als je het slim aanpakt. Bij mooi weer gaat er niets boven een geïmproviseerde picknick met ingrediënten die je bij elkaar shopt op een van de bekende marktjes: Borrough Market is de max. ’s Avonds trakteer je jezelf uiteraard op een geurige curry. Waag je buiten de bekendere wijken om een restaurant te kiezen, de prijzen zijn er vaak een pak lager. Croydon, Hackney Wick of Haggerston, bijvoorbeeld, zijn behoorlijk betaalbaar. Voor een uitgebreid ontbijt kun je Kentish Town en Elmers End testen. Een overzicht van de eethuizen voor elke gelegenheid en ieders portemonnee vind je hier.

Party on a budget in Berlin

Met zijn drukke nachtleven is Berlijn sinds jaar en dag de feeststad bij uitstek. Om niets te missen van de fun is het belangrijk de juiste slaapplek te kiezen. Nogal wat hostels zijn immers uitgegroeid tot ‘the place to be’ voor het jonge partyvolkje. Je kunt niet alleen een feestje bouwen ter plaatse, maar scoort er ook de beste tips voor de geïmproviseerde raves waar de Duitse stad bekend voor staat. Je vindt een lijstje met de leukste hostels hier. Probeer zeker een ‘Döner Party’ mee te maken: underground vertier met een al dan niet bekende dj, altijd op een andere plek. Om uit te vissen waar die plaatsvinden, spreek je gewoon een hipster aan.

Walk on a budget in Budapest

De Hongaarse hoofdstad heeft zoveel te bieden dat je er gerust een dag of tien zoet bent. Boedapest is met zijn vele ruin bars niet alleen een puike plek om te feesten, de stad gaat ook prat op een zeer rijk verleden en een kunstpatrimonium om u tegen te zeggen. Een van de allerleukste manieren om dat te ontdekken, is je aansluiten bij een van de free walking tours, georganiseerd door locals. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s, wijken en moeilijkheidsgraden. Superinteressant en een prima manier om locals te leren kennen!

Shop on a budget in Madrid

Misschien is Madrid niet de eerste metropool die in je opkomt als je aan shoppen denkt, maar de Spaanse hoofdstad barst van de fijne adresjes om allerlei moois in te slaan. Naast de grote ketens lonken authentieke buurten als Malasaña (het mekka voor vintage lovers), La Latina en El Rastro (de bekende vlooienmarkt waar je op zondag letterlijk alles vindt voor een prikje). Net buiten de stad ben je in discount shopping center Las Rosas Village heel wat uren zoet met koopjes jagen. Check hier voor meer tips.