VISA en Apple slaan de handen in elkaar!

Op 05/09/14
Deel via

Nu het wachten is tot de iPhone 6 begin september in de winkel ligt, slaat de verbeelding op hol. VISA zou toenadering zoeken tot Apple om een contact- en kaartloze betaaloplossing voor te stellen. Kloppen die geruchten?

Er gaat geen dag voorbij of er duikt wel een nieuw gerucht op over de langverwachte iPhone 6. Volgens de laatste berichten zou die op 9 september worden aangekondigd en op 19 september in de winkel liggen. Tot nu toe leek het bedrijf uit Cupertino de NFC-technologie af te wijzen (in tegenstelling tot veel andere marktspelers) en de voorkeur te geven aan iBeacon, zijn eigen versie van Bluetooth. Hiermee beschikt de verkoper over heel precieze interne plaatsgegevens, kan hij kortingen voorstellen en betalingen bekrachtigen.

Maar er hangt verandering in de lucht. Er zijn bepaalde onderdelen ontdekt die zouden kunnen wijzen op een ruimte die voorbehouden is voor een NFC-chip.

Een ander gerucht wil dat Apple samen met VISA aan een mobiele betaaloplossing zou werken. De fabrikant zou dan de betaalinformatie van een gebruiker op een beveiligde plek op het toestel of in de cloud bewaren, een beetje zoals wanneer een iPhone-gebruiker nu een app, muzieknummer, boek of video aankoopt.

Vergeet ook niet dat Apple zijn iPhone 5S van een nieuwe vingerafdruklezer had voorzien op de “Home”-knop. Momenteel dient die beveiliging om een iPhone te ontgrendelen, maar ook om mobiele apps aan te kopen of te downloaden. Niemand twijfelt eraan dat een eventuele overeenkomst met VISA zou bepalen dat transacties op verkooppunten met vingerafdrukken worden bekrachtigd. Maar welke terminals in verkooppunten kunnen dit aan? Ze zouden massaal moeten worden aangepast en dat gebeurt nu al … voor de NFC-technologie!

Naar het schijnt zou Apple momenteel verscheidene systemen voor mobiele betalingen testen. Niet alleen Bluetooth (iBeacon) en NFC, maar ook via wifi. Wordt vervolgd!