Waar en hoe vind je op vakantie wifi (of net niet)?

Op 04/08/16
Deel via

Op zoek naar een voordelig internationaal dataforfait om at the beach op het web te surfen? Echt niet nodig! Wij vonden voor jou oplossingen die je portemonnee ontzien.

Je operator heeft (misschien) aan alles gedacht

Voor klanten met een kabelabonnement is er Wi-Free. Er wordt misschien niet veel ophef over gemaakt, maar het staat wel voor 2.000 Telenet-hotspots op openbare plaatsen, een miljoen wifinetwerken bij klanten in Vlaanderen en 320.000 VOO WiFreespots in Brussel en Wallonië. Heb je geen kabel? Log dan in op het miljoen Belgische hotspots en 19 miljoen wereldwijd die Proximus je biedt dankzij het partnership met Fon. Waar je ook naartoe gaat, er is altijd dekking. Bellen in het buitenland? Dat doe je met Triiing van Telenet. Via wifi bel je gratis naar België.

De hele wereld in je hand

Reis je veel? Dan zijn diensten zoals iPass of Boingo misschien iets voor jou, want ze beschikken over miljoenen hotspots over de hele planeet. Hun forfaits beginnen al bij 5 euro. Ook als je geen Proximus-abonnement hebt, kan Fon nuttig zijn. Download de mobiele app om gratis of voor een forfait op het internet te gaan. Als je thuis een Fon-modem installeert, surf je 100% gratis, dankzij hun Community WiFi.  Via hun GramoFon router kan je zelfs makkelijk muziek streamen. 

Apps in overvloed

iTunes, Google Play en Windows Store puilen uit van de mobiele apps die je lokaliseren en vervolgens melden waar je in de buurt gratis wifi vindt. Typ maar eens “wifi finder” in je app store, je zal verbaasd zijn wat er op je afkomt. Toch nog een tip: sommige grote techbedrijven zoals Avast maken lijstjes van de bekende en vooral beveiligde hotspots. Je kan WiFi Finder op Android en iPhone installeren

Dan maar de hotelreceptie?

De meeste hotels bieden een gratis internetverbinding. Vraag dus zeker inlichtingen. Beperkt het hotel de toegang? Gebruik een browser zoals Opera VPN om je verbinding te deblokkeren of veiliger te maken.

Maar als je door de bossen of het oerwoud gaat trekken, is de kans groot dat je helemaal geen netwerk hebt. Misschien een prima gelegenheid om een paar weken af te kicken van je webverslaving? Veel is daarvoor niet nodig … tenzij, in sommige gevallen, een flinke portie doorzettingsvermogen!